Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Celníci zadrželi na tržnici u Chebu zboží v hodnotě téměř čtyři miliony korun

Karlovarští celníci zajistili od začátku dubna při kontrolách na tržnici u Chebu zboží za téměř čtyři miliony korun. Jde o více než 400 kusů zboží, které nese prvky porušování práv duševního vlastnictví. Veškeré zajištěné zboží skončilo ve skladu celního úřadu.

„Přestože stánkařům hrozí zajištění zboží, opakovaně ho nabízejí. Obchodníci v prostorách před stánky i v nich nabízeli zboží jako originály světoznámých značek. Hodnota by v případě originálních výrobků činila bezmála čtyři miliony korun,“ shrnula mluvčí celníků Lenka Havelková.

Od začátku letošního roku provedli karlovarští celníci ve svém regionu bezmála 20 kontrol, při nichž zajistili téměř 1 500 kusů zboží, které porušovalo práva duševního vlastnictví, jehož prodejem by majitelům ochranných známek vznikla škoda dosahující téměř 7 milionů korun. 

„Nejednalo se pouze o „tradičně“ nabízené zboží, jako například textil, obuv, peněženky, kabelky, parfémy apod., ale také o elektroniku, či hračky. Celníci se stále častěji setkávají s padělky hraček či stavebnic, jež jsou od originálů velmi vzdálené, především svojí kvalitou. Často se stává, že po rozbalení bývají hračky nejen špinavé, zapáchají, ale také se ulamují jejich části, vyčnívají z nich různé kusy drátů, ostrých plastů, či odpadávají nekvalitně přišité součásti,“ dodala Havelková.

Při prokázání, že se jedná o padělky, hrozí pachatelům přestupku pokuta až do výše 10 milionů korun. 

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa

Štítky Karlovarský kraj, celní správa, padělky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci zadrželi na tržnici u Chebu zboží v hodnotě téměř čtyři miliony korun  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.