Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Neohrabaný zloděj se v rozmezí hodiny pokoušel dvakrát krást v té samé lékárně, pokaždé ho přistihli

Velmi nešťastně si počínal dvaatřicetiletý zloděj ze Sokolova. Během několika měsíců se minimálně v sedmi případech dopustil krádeže. Skoro vždy ho ale někdo přistihl. Například se snažil v jednom obchodním domě ukrást prací prášek, zaměstnankyně si ho ale všimla a on zboží opět vrátil. Podobná situace se opakovala ještě v lékárně, kam se dokonce v jeden den vydal dvakrát a pokaždé potupně vracel zboží zpět do regálu.

„Obviněný muž se měl od ledna loňského roku do neděle 9. dubna letošního roku v jednom městě na Sokolovsku dopustit krádeží nejméně v sedmi případech,“ uvedl policejní mluvčí Jan Bílek. V první případě se zloděj krátce po páté hodině odpolední vydal do jednoho z obchodních domů. Z regálu vzal balení pracího prášku a pokusil se s ním bez zaplacení odejít. „Všimla si ho ale zaměstnankyně, která ho vyzvala, aby zboží vrátil, což učinil,“ upřesnil Bílek.

Muže zaujala také lékárna, kde mu padla do oka zubní pasta a tělové mléko. Věci si ale z prodejny odnést nestihl. Všiml si ho totiž jeden ze zákazníků a napomenul ho, aby vše vrátil. Zloděj tak učinil. O hodinu později se do stejné lékárny vrátil. „I podruhé si ho měl ale všimnout pozorný zákazník, který mu měl v krádeži zabránit,“ pokračuje mluvčí.

Zcela bez povšimnutí si muž přivlastnil stůl, dvě lavice a židle v jedné ze zahrad. Na poslední zlodějskou výpravu se vydal začátkem dubna. Bez zaplacení odešel z prodejny s různými potraviny. Krátce poté byl zadržen policejní hlídkou.

„Svým jednáním měl způsobit celkovou škodu přibližně 15 tisíc korun. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby,“ dodává Jan Bílek. Muži nyní hrozí až tříletý pobyt za mřížemi, neboť byl už v minulosti za krádeže odsouzen.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky krádež v lékárně, zloděj nešika, krimi, Sokolovsko, přistižen při krádeži

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neohrabaný zloděj se v rozmezí hodiny pokoušel dvakrát krást v té samé lékárně, pokaždé ho přistihli  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.