Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

U Rájova havarovalo malé letadlo. Dva lidé skončili v nemocnici

Krátce před třináctou hodinou došlo v katastru obce Rájov nedaleko Mariánských Lázní k pádu malého sportovního letadla. Při nehodě se zranili oba lidé z posádky – muže i ženu transportovali záchranáři do nemocnice.

„Na místo události byly vyslány dvě naše záchranná vozidla a letecká záchranná služba Plzeň,“ uvedl mluvčí karlovarské záchranné služby Radek Hes.  

Na místě záchranáři podle něj ošetřili dva lidi. Padesátiletý muž byl transportován s lehkým zraněním na emergency příjem karlovarské nemocnice. Druhá osoba byla jednačtyřicetiletá žena. „I tu jsme ošetřili a předali s lehkými až středně těžkými zraněními Letecké záchranné službě Plzeň, která transportuje do fakultní nemocnice Plzeň," dodal mluvčí.

Po nahlášení letecké nehody vyslalo operační středisko na místo pět jednotek hasičů. „První jednotka na místě potvrdila, že se jedná o malý stroj, dvoučlenná posádka je mimo letadlo a je v péči posádky záchranné služby. Na její žádost hasiči hned vedle místa nehody zajistili prostor pro přistání záchranářského vrtunlníku, kam pomohli transportovat jednu zraněnou osobu," uvedl mluvčí hasičů Martin Kasal.

Letadlo po havárii skončilo v korytě potoka, hasiči tak po celou dobu kontrolovali možný únik provozních kapalin do vody. „Po ukončení vyšetřování ze strany policie a přivolaných leteckých odborníků pomohli hasiči s vyproštěním stroje na zpevněnou komunikaci," dodal mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto HZS KVK

Štítky pád letadla, rájov, zzs kvk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Rájova havarovalo malé letadlo. Dva lidé skončili v nemocnici  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.