Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

O silvestru se na Karlovarsku vážně zranili lidé při nehodách a otvírání

Silvestrovské a novoroční oslavy v Karlovarském kraji byly z pohledu hasičů, zdravotníků a policie poměrně klidné. Větší zranění byla způsobená nehodami a vystřelenými zátkami od sektu. Událostí bylo mírně víc než v minulých letech.

Podle mluvčího krajské záchranné služby Radka Hese vyjely sanitky čtyřikrát k úrazu petardou, z toho tři osoby zasáhla do oka a jedna měla popálenou dlaň. "Osm výjezdů bylo po napadení v opilosti a přes 20 úrazů také v souvislosti s opilostí," řekl.

Chirurgie a interna Nemocnice Sokolov nezaznamenala vážná poranění souvisejících s koncem roku. Jedinou výjimkou byla intoxikace patnáctileté dívky alkoholem, ale neohrozila ji na životě, řekl mluvčí Vladislav Podracký. Nejvíc se silvestrovské oslavy projevily na očním oddělení. "Pět případů souviselo s odpalováním petard. Dvě osoby musely být hospitalizovány, protože u nich došlo k roztržení očního víčka," řekl. Nejzávažnější jsou ale dvě těžká poškození oka po nárazu špuntem od sektu. Pětadvacetiletá žena má tak závažné poranění, že ji bude nutné ještě dnes operovat, řekl. Podle Podrackého ale hrály hlavní roli na silvestra virózy a oddělení pro dospělé i děti jsou extrémně plná.

Podle krajského policejního mluvčího Jakuba Kopřivy narazila v sobotu před 17:00 osmnáctiletá řidička se čtyřkolkou do stromu a přiletěl pro ni vrtulník. Ve stejný čas se u obce Damice-Krásný Les čelně střetla dvě osobní auta. Zranili se tři lidé, z nichž jednasedmdesátiletý řidič utrpěl těžká poranění a je nemocnici, uvedl. Před 22:00 napadla v Karlových Varech trojice mladíků šedesátiletého muže, policie násilníky zadržela. "Několik sousedských i rodinných sporů v kraji se naštěstí obešlo bez vážných zranění," řekl.

Krajští hasiči zasahovali poslední den starého roku téměř u 30 událostí. "Dvakrát vyjížděli odstranit spadlý strom, dvakrát byli vysláni na pomoc s přístrojem AED (defibrilátorem), čtyřikrát šlo o dopravní nehodu, ve dvou případech to byl planý poplach," řekl mluvčí Martin Kasal. Od půlnoci pak přijali na tísňovou linku 11 hlášení o požárech. "Šlo o zbytky zábavní pyrotechniky, požáry trávy od ní nebo kontejnerů na odpad," uvedl. Hasiči zasahovali v Horním Slavkově, Chodově, Kraslicích, Mariánských Lázních, Olšových Vratech, Lubech, Aši, Chebu či Nejdku. Poškozené byly pouze kontejnery.

V Karlových Varech hasiči zajistili vánoční strom, který se uvolnil a hrozil pádem. Místo do rána kontrolovala městská policie, dnes by měli pracovníci správy lázeňských parků strom odstrojit a odstranit. "V průběhu novoročních oslav nemají hasiči v souvislosti s požáry hlášené žádné zranění. Obdobný byl také průběh loňských novoročních oslav," dodal Kasal.

Krajské operační středisko policie přijalo od sobotních 07:00 do dnešních 07:00 celkem 257 oznámení na tísňové lince, meziročně o 36 víc. "Policisté nejčastěji vyjížděli k narušení veřejného pořádku, výtržnostem, ale řešili také několik krádeží či dopravních nehod," řekl Kopřiva. Na Karlovarsku se sedmatřicetiletý muž vloupal do kavárny a prodejny aut. S jedním vozidlem chtěl odjet, ale byl na místě zadržen. Na Sokolovsku se policisté zabývají vloupáním do kanceláře firmy poskytující pohřební služby.

Kuriózní bylo oznámení ženy z Karlových Varů, že jí v supermarketu zamkli přítele. "Policisté zjistili, že se v objektu nikdo nenachází. Žena navíc ani nevěděla, jak se přítel jmenuje," řekl Kopřiva. Krátce po 02:00 telefonoval muž, jehož soused přijel v autě před dům, sklopil si sedačku a usnul. Vůz nechal stát uprostřed silnice. Nadýchal 2,75 promile a skončil na záchytné stanici v Sokolově. Vozidlo bylo odtaženo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, hasiči, policie, zdraví, zábava, Nový rok, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O silvestru se na Karlovarsku vážně zranili lidé při nehodách a otvírání  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.