Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Skupina lidí vyhrožovala muži zbraní. Obvinění má čelit i fotbalista Limberský

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyř lidí, kteří čelí obvinění z vydírání. V karlovarské kavárně měli muži vyhrožovat střelnou zbraní. Důvodem mělo být vrácení peněz. Podle televize CNN Prima News je mezi obviněnými také bývalý fotbalový reprezentant David Limberský.

Incident odstartoval na konci srpna letošního roku. „Obviněný devětatřicetiletý muž měl požadovat po dvaatřicetiletém muži uhrazení finančních prostředků, které mu měl v minulosti poskytnout na nákup výpočetní techniky k těžbě kryptoměn s dohodnutým cílovým výtěžkem. Finanční prostředky měl chtít vrátit z důvodu, že nebyl spokojen s aktuálním výsledkem těžby kryptoměn. Dvaatřicetiletý muž měl ovšem vrácení finančních prostředků odmítnout s tím, že si devětatřicetiletý muž může převzít veškerou výpočetní techniku zakoupenou pro těžbu kryptoměny,“ uvedl v tiskové zprávě policejní mluvčí Jakub Kopřiva

V září se měli čtyři muži sejít s dvaatřicetiletým mužem v karlovarské kavárně. Následovala další žádost o vrácení finančních prostředků. To ale druhý jmenovaný odmítl s tím, že vrátí výpočetní techniku.

„Následně se měl do sporu vložit sedmatřicetiletý muž, který měl začít dvaatřicetiletému muži vulgárně nadávat a po chvíli ho ohrožovat střelnou zbraní. Poté ho měl zbraní udeřit do horní poloviny těla. Přitom měl po dvaatřicetiletém muži požadovat vrácení finančních prostředků. Po několika minutách měl dvaatřicetiletý muž, kterému měl ještě devětatřicetiletý muž znovu zopakovat, že má finanční prostředky vrátit do určitého termínu, z kavárny odejít,“ shrnul Kopřiva. 

Kvůli zraněním měl následně dvaatřicetiletý muž vyhledat lékařské ošetření v nemocnici. Karlovarští kriminalisté případ prošetřují a 6. října čtveřici osob zadrželi. Všichni byli po nutných úkonech propuštění a jejích trestní stíhání pokračuje na svobodě. V případě prokázání viny hrozí všem odnětí svobody až na osm let.

Podle televize CNN Prima News čelí obvinění také bývalý fotbalový reprezentant David Limberský. Televize žádala bývalého kapitána Viktorie Plzeň o vyjádření, ten ale situaci nechtěl nijak komentovat. Policie tuto informaci nepotvrdila, Limberský se nevyjádřil, uvedla ČTK.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky policie, obivnění, vydírání, david libmerský, David Limberský, těžba, televize, kavárna, CNN Prima News, FC Viktoria Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skupina lidí vyhrožovala muži zbraní. Obvinění má čelit i fotbalista Limberský  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.