Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Syn okrádal svoji matku, jejich vzájemné soužití vyvrcholilo loupeží a fyzickým napadením ženy

Krádežemi různých věcí z vybavení bytu terorizoval svoji matku pětatřicetiletý muž z Karlových Varů, který s ní bydlel ve společné domácnosti. Jejich vzájemné soužití ale nakonec vyvrcholilo fyzickým napadením ženy. Útočník teď čeká na to, zda soudce akceptuje návrh na umístění do vazby.

Karlovarští kriminalisté obvinili muže ze zločinu loupeže a přečinů krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. „Obviněný muž měl ve druhé polovině srpna letošního roku bydlet společně se svou matkou v jednom z bytů v Karlových Varech, ze kterého jí odcizil finanční hotovost nebo různou elektroniku, jako například mobilní telefon, sloupový ventilátor nebo reproduktor. Když žena na krádeže přišla, sdělila svému synovi, že si nepřeje, aby u ní dále bydlel a tak z bytu odešel,“ informoval mluvčí policie Jan Bílek.

O týden později muž opět přišel k vstupním dveřím bytu své matky, do kterých bouchal a kopal. Matka ho vpustila do bytu, kde jí syn začít okamžitě vulgárně urážet. Poté začal pěstmi bouchat do dveří, které poškodil. Následně své matce z peněženky odcizil platební kartu. Z další místnosti se pokusil odcizit mobilní telefon, o který se s ženou přetahoval. Při tom jí opět vulgárně urážel. Ženě se podařilo mu vytrhnout svůj mobilní telefon z ruky a utéct z bytu. Její syn za ní ale běžel a matku v suterénu domu dostihl. Tam jí fyzicky napadl, odcizil jí mobilní telefon a z domu ihned utekl.

„Policisté muže jen o pár desítek minut později zadrželi. Svým jednáním měl způsobit škodu přibližně 40 tisíc korun. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na rozhodnutí si tak muž počká v policejní cele. V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na deset let,“ dodal mluvčí policie.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky napadl matku, syn okrádal matku, loupež, mobilní telefon, Karlovy Vary, Jan Bílek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Syn okrádal svoji matku, jejich vzájemné soužití vyvrcholilo loupeží a fyzickým napadením ženy  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.