Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

V Chodově hořel byt v paneláku. Hasiči evakuovali 23 lidí, dvě osoby se zranily

V noci ze soboty na neděli hořel byt v pátém patře desetipatrového domu v Chodově na Sokolovsku. Hasiči evakuovali 23 lidí, dvě osoby se zranily a převzali si je zdravotníci. Na místě zasahovalo 35 členů devíti požárních jednotek. Díky rychlému zásahu se požár nerozšířil, škoda tak vznikla jen v hořícím bytě a je odhadnuta na 100 tisíc korun, uvedli dnes krajští hasiči. Příčina je podle nich v šetření.

„Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti. Případem se zabývají sokolovští kriminalisté," řekla dnes mluvčí krajské policie Kateřina Pešková.

Místní jednotka hasičů byla na místě požáru za osm minut od ohlášení v sobotu po 23:00," uvedli hasiči. Kouř byl na chodbách od čtvrtého patra. Velitel proto požádal o vyhlášení druhého stupně požárního poplachu, aby byl na místě dostatek sil a prostředků pro evakuaci celého domu. V bytě hořelo vybavení v jedné místnosti, uvnitř byla jedna osoba, která se nadýchala kouře. „Uhasit požár se hasičům podařilo za několik minut po příjezdu na místo, komplikované bylo odvětrání domu. Jde o starý typ panelového domu, který nemá požární klapky," řekli hasiči.

Město zřídilo evakuační centrum v kulturním středisku hned vedle místa požáru. Hasiči tam umístili 23 osob. Sedm z nich opustilo dům samovolně, zbylé vyvedli. Další obyvatelé domu zůstali ve svých bytech po kontrole a za nepřetržitého dohledu hasičů. Evakuační centrum bylo zrušené dnes v 00:30, kdy se všichni lidé vrátili do svých bytů. Záchranná služba převezla do nemocnice obyvatelku z hořícího bytu, na místě ošetřila další osobu nadýchanou kouřem a monitorovala stav všech evakuovaných. Likvidace požáru byla ukončena po třech hodinách.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Karlovarský kraj

Štítky požár, Karlovarský kraj, Chodov, dům, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Chodově hořel byt v paneláku. Hasiči evakuovali 23 lidí, dvě osoby se zranily  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.