Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policie obvinila z pokusu o vraždu a znásilnění mladého cizince. Hrozí mu osmnáct let vězení

Karlovarští kriminalisté obvinili z vraždy ve stádiu pokusu a znásilnění třiadvacetiletého cizince, který měl o silvestrovské noci napadnout dvě ženy v krajském městě. Podle Týdeníku policie se má jednat o Afghánce, který do Čech přijel slavit příchod nového roku.

„Obviněný cizinec, který přijel do Karlových Varů v pátek 31. prosince v rámci silvestrovských oslav, se měl nejprve během nich poznat v nočních hodinách s místní sedmatřicetiletou ženou,“ potvrdil mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Tu samou ženu měl následně po třetí hodině ranní v jednom z lesů napadnout. „Cizinec, který měl útočit s úmyslem ženu usmrtit, jí měl způsobit vážná bodnořezná poranění v oblasti hrudníku a z místa utéct. Vážně zraněná žena měla následně s vypětím všech svých sil dojít do několik set metrů vzdáleného restauračního zařízení, kde upadla do bezvědomí. Poté byla žena převezena zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice. Její zdravotní stav je v tuto chvíli stabilizovaný, avšak stále je v ohrožení života,“ dodal Kopřiva.

Tím řádění mladého cizince nekončilo. „O několik ulic dále potkal teprve devatenáctiletou dívku, kterou měl ohrožovat nožem a přitom po ní požadovat pohlavní styk. Dívka měla odmítat a bránit se, ovšem po fyzickém napadení cizince měla omdlít. Následně na ní měl třiadvacetiletý cizinec vykonat soulož a poté z místa utéct. Zdravotní stav poškozené devatenáctileté dívky není života ohrožující a v současnosti již není hospitalizována ve zdravotnickém zařízení,“ doplnil Kopřiva.

Hned po oznámení první napadené ženy začaly všechny hlídka pátrat po agresorovi. „V průběhu pátrání po pachateli útoku na sedmatřicetiletou ženu přijali policisté oznámení o znásilnění devatenáctileté dívky, která byla po útoku pachatele nějakou dobu v bezvědomí. Velmi krátce po přijetí tohoto druhého oznámení byl v rámci intenzivního pátrání karlovarských policistů podezřelý muž zadržen,“ uzavřel mluvčí policie.

Cizinec po zadržení nadýchal 1,23 promile. Na soud si teď počká ve vazbě. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Karlovy Vary, Policie ČR, napadení, vražda, znásilnění, policie, silvestr, Česko

Policie obvinila z pokusu o vraždu a znásilnění mladého cizince. Hrozí mu osmnáct let vězení  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.