Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Krajští policisté odhalili šestnáct cizinců, kteří v ČR pobývali neoprávněně

Karlovarským policistům z odboru cizinecké policie se při bytové kontrole podařilo odhalit více než desítku cizinců, kteří na území České republiky pobývali neoprávněně. Všechny osoby čeká opuštění státu.

Akce, o které policisté informovali včera, se odehrála v pátek 24. září. Při bytové prohlídce nalezli přítomní policisté hned šestnáct cizinců ve věku od dvaceti do třiašedesáti let, kteří na území České republiky nemají co dělat, jelikož jim chybí potřebná oprávnění. Se dvěma z odhalených cizinců bylo navíc vedeno správní řízení o vyhoštění, a ještě tého dne proto dostali Rozhodnutí o správním vyhoštění z území členských států Evropské unie.

Jedna z osob dostala nařízení opustit území České republiky a dalším třinácti lidem pocházejícím z jiných zemí byl ukončen přechodný pobyt udělením výjezdního příkazu. „A to z důvodu, že na území České republiky vstoupili v rozporu s platným ochranným opatřením Ministerstva zdravotnictví České republiky, které zakazuje vstup na území České republiky cizincům, kteří nespadají do zde uvedených výjimek, a to za účelem ochrany obyvatelstva před zavlečením nemoci Covid-19 do České republiky," vysvětlila mluvčí karlovarských policistů Eva Valtová.  Českou republiku musí osoby opustit v době stanovené výjezdním příkazem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Brněnská Drbna

Štítky policie, cizinci, nelegální pobyt, Česko, Cizinecká policie, Evropská unie, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajští policisté odhalili šestnáct cizinců, kteří v ČR pobývali neoprávněně  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.