Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Řidič natankoval na Chebsku a Sokolovsku 900 litrů benzinu. Z čerpacích stanic ujížděl bez placení

Téměř 900 litrů benzinu za měsíc natankoval jednadvacetiletý muž na čerpacích stanicích na Sokolovsku a Chebsku. Z benzinových pump ovšem ujížděl bez placení a způsobil tak škodu 27 tisíc korun. Teď mu hrozí až tři roky vězení.

Muž tankoval přibližně měsíc na různých čerpacích stanicích na Chebsku a Sokolovsku, za benzin ale neplatil. „Ve většině případů natankoval do automobilu, kterým přijel, následně ještě do kanystrů uskladněných v zavazadlovém prostoru, nasedl do vozidla a odjel. Takhle si počínal v sedmi případech. Celkově natankoval téměř 900 litrů pohonných hmot a způsobil škodu přibližně 27 tisíc korun,“ uvedl mluvčí karlovarských policistů Jakub Kopřiva.

Poprvé měl tímto stylem tankovat v úterý 20. července na jedné z čerpacích stanic na Chebsku. Natankoval přes 100 litrů benzinu a odjel bez zaplacení. Poslední den v červenci tankoval na čerpací stanici na Sokolovsku, kde se snažil zaplatit kradenou platební kartou, od které ovšem neznal PIN kód. Pod záminkou, že si jede pro finanční hotovost, z místa opět ujel bez placení.

Chebští policisté jednadvacetiletého muže zadrželi ve čtvrtek 26. srpna při silniční kontrole. Při lustraci navíc zjistili, že mladík má platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to do prosince letošního roku.

V případě prokázání viny obviněnému hrozí až tři roky vězení za krádež, maření výkonu úředního rozhodnutí, padělání a pozměnění platebního prostředku. Na soudní rozsudek si obviněný počká ve vazbě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krimi, benzín, krádež, Policie ČR, čerpací stanice, okres Cheb, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič natankoval na Chebsku a Sokolovsku 900 litrů benzinu. Z čerpacích stanic ujížděl bez placení  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.