Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Brusky, pily, vrtačky a další nářadí lákalo zloděje na Sokolovsku

Zemědělská usedlost nedaleko Sokolova a zahrádkářská kolonie v Chodově lákaly nenechavce, kteří způsobili škodu v řádu desítek tisíc korun. Oba mohou skončit ve vězení, první na pět a druhý na tři léta.

„Šestačtyřicetiletý muž přijel se svým automobilem na dvůr jedné zemědělské usedlosti na Sokolovsku. Zde nejprve poškodil oplocení pozemku a s vozidlem zaparkoval přímo u stodoly, do které následně vnikl. Jeho pozornost zde upoutalo různé nářadí. Brusky, pily, vrtačky, světla a další předměty, které postupně nanosil do svého vozidla a z místa odjel,“ popisuje průběh krádeže policejní mluvčí Eva Valtová.

Poškozenému majiteli pachatel způsobil škodu za bezmála 137 tisíc korun. Pro policisty ale nebyl muž žádným nováčkem. Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost odsouzen.

„Kriminalisté proti němu zahájili trestní stíhání a obvinili jej ze spáchání přečinu krádeže. Obviněnému muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na pět let za způsobenou větší škodu,“ doplňuje policejní mluvčí.

A nářadí se kradlo i v Chodově. Tam se do zahrádkářské kolonie vypravil jednadvacetiletý muž se svým o čtyři roky starším komplicem. Společně pomocí násilí vniknli do chatky a kůlny. „Po prohledání vnitřních prostor si odnesli kolečko, pily a další různé předměty. Ještě tentýž den měli stejným způsobem vniknout do obytného karavanu a zahradního domku. I v tomto případě měli odcizit různé nářadí. Svým jednáním způsobili celkovou škodu za téměř 21 tisíc korun,“ dodala Eva Valtová s tím, že dvojici bylo sděleno podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody za což jim hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krádež, Chodov, Sokolovsko, kriminalita, zloděj, vězení, nářadí, okres Sokolov, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brusky, pily, vrtačky a další nářadí lákalo zloděje na Sokolovsku  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.