Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pátrací akce se šťastným koncem, policisté se pro ženu vrhli do močálu

Na tísňovou linku policie se obrátila sedmdesátiletá žena s prosbou o pomoc. Její dcera, která je částečně zbavená svéprávnosti, zmizela. Poblíž osady Lužná na Chebsku potkali lidé psa, se kterým byla dotyčná na procházce. Pátrání proto směřovalo tímto směrem, lokalita byla ale plná lesních cest, rybníků i mokřadů.

Krátce po osmé hodině večer zazvonil na lince 158 telefon. Oznamovatelka ohlásila zmizení své dcery, která šla na procházku se psem. Policisté se hned zaměřili na okolí silnice z osady Krapice směrem do Libé. Kvůli špatně přehlednému terénu vzlétl i vrtulník s termovizí, ještě než dolétl nad vytyčenou lokalitu, byla žena nalezena.

„Krátce po 22. hodině byla žena vypátrána hlídkou z obvodního oddělení Plesná ve složení Miroslava Kulová a David Kohout. Policisté ženu našli v mokřadu za takzvanými Krapickými rybníky. Pohřešovaná žena se měla držet stromu uprostřed močálu. Policisté neváhali ani vteřinu a za ženou se i přes velice nepříznivý terén vydali,“ popisuje událost policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Jednatřicetiletou ženu předali do péče záchranářům. Byla sice podchlazená, ale jinak v pořádku.

„Jsem velice ráda, že se nám podařilo pohřešovanou ženu v tomto opravdu hodně náročném terénu najít,“ uvedla Miroslava Kulová. „Žena se po ošetření vrátila domů ke své matce. Pátrání mělo šťastný konec, a to je vždy to nejdůležitější,“ doplnil ji kolega David Kohout.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky pátrání, policie, Chebsko, močál, rybník, okres Cheb, Lužná, terén, Libá, Krapice, Plesná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pátrací akce se šťastným koncem, policisté se pro ženu vrhli do močálu  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.