Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Soud poslal na 16 let do vězení mladíka, který se pokusil přejet autem dva lidi

Pětadvacetiletý muž ze Sokolovska neunesl rozchod se svou o dva roky mladší přítelkyní. Nejprve ji pronásledoval, vyhrožoval přes SMS až se jí nakonec i s jejím novým partnerem pokusil přejet autem. Z toho vyvázla žena se zlomenou nohou, její přítel byl však těžce zraněný a musel podstoupit operaci. Krajský soud v Plzni dnes poslal útočníka na 16 let do vězení za pokus o dvojnásobnou vraždu.

Petr O. svou bývalou přítelkyni neustále pronásledoval, denně seděl ve svém autě i několik hodin na parkoviště před jejím domem. Neváhal za ní chodit do zaměstnání nebo jí posílat výhružné SMS. V těch poté psal, aby se k němu vrátila, jinak ji zabije. V polovině května loňského roku už přešel od výhružek k činům.

„Vše vyvrcholilo v pondělí dne 18. května 2020 krátce před půlnocí v Sokolově, kdy měl na ulici vyhrožovat zabitím své bývalé přítelkyni a třicetiletému muži, který jí doprovázel. S úmyslem oba usmrtit je měl následně srazit osobním motorovým vozidlem. Po nárazu oba upadli na zem. Poté měl ještě z vozidla vystoupit a bezvládného sraženého muže fyzicky napadnout,“ uvedla tenkrát k případu policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Žena vyvázla jen se zlomenou nohou i díky tomu, že ji stihl přítel na poslední chvíli odstrčit. Obviněnému hrozilo 20 let vězení až výjimečný trest. U soudu podle serveru Novinky.cz obžalovaný odmítl, že by pár pronásledoval. Vzpomíná si pouze na to, že začal couvat a narazil do lampy veřejného osvětlení. Svých činů prý lituje. Zraněnému má navíc vyplatit 300 tisíc odškodné, proti rozsudku se odvolal.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky soud, Sokolovsko, pokus o vraždu, krimi, policie, věznice, Krajský soud v Plzni, okres Sokolov, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud poslal na 16 let do vězení mladíka, který se pokusil přejet autem dva lidi  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.