Počasí dnes19 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Jejich řádění je u konce, policie dopadla vykradače aut

Dvojice zlodějů se specializovala na odstavená auta na parkovišti. Jejich cílem se stal, jak náklaďák odkud odnesl jeden z nich autobaterii, tak zaparkovaná auta v Rotavě, kde brali vše, co jim přišlo pod ruku. Nerozpakovali se ani na staveništi, odkud brali nářadí a odčerpali pohonné hmoty. Tím jejich výčet zdaleka nekončí.

Dvojice mužů měla opravdu napilno. Nejprve se osmadvacetiletý muž v menší obci na Sokolovsku vkradl do nákladního automobilu, odkud ukradl dvě autobaterie. Z vozu následně odčerpal i desítky litrů pohonné hmoty. Odcizené baterie předal o osmnáct let staršímu muži. Toho ale shodou okolností zastavila policejní hlídka, které muž ukradené věci vydal.

O několik dní později měl starší muž odvést mladšího do Rotavy. Tam měl na odstavné ploše vniknout do dvou zaparkovaných vozidel a z nich odcizit řadu věcí. Vzít měl například navigaci, kolečkové brusle či box s nářadím. Vše měl poté opět uschovat do osobního automobilu šestačtyřicetiletého muže, který je tentokrát odvezl do svého bydliště,“ popsal řádění zlodějů policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Tím to rozhodně nekončilo. Dvojice se opět vydala na Sokolovsko, kde se mladší muž vkrdl na staveniště. Z boudy na nářadí odnesl motor, čerpadlo, ruční nářadí a jak je už jeho dobrým zvykem, opět odčerpal pohonné hmoty ze stavebních strojů, a to skoro 100 litrů. Tím jeho zlodějské choutky nekončili a o pár dní později se vloupal do sklepů bytového domu, kde opět odnesl kanystry s benzínem. Celkové škody, kterou muži napáchali se dostali na 180 tisíc korun.

Sklapla past

Policisté se krádežemi intenzivně zabývali a po několika dnech oba muže zadrželi. Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání obou mužů. Osmadvacetiletého muže obvinili ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci. Šestačtyřicetiletého muže obvinili ze spáchání přečinů krádeže, legalizace výnosů z trestné činnosti a porušování domovní svobody,“ vyjmenoval obvinění Kopřiva.

Osmadvacetiletý muž si na soud počká ve vazbě. Jelikož nekradl poprvé hrozí mu tříletý trest. Jeho starší kolega si může odsedět o rok víc.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky krimi, krádež, Sokolovsko, auta, vazba, policie, nářadí, pohonné látky, Rotava, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jejich řádění je u konce, policie dopadla vykradače aut  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.