Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Počet případů koronaviru v Karlovarském kraji dál ubývá

V Karlovarském kraji přibylo za týden 1076 případů covidu-19, v mezitýdenním srovnání je to o 46 méně. Týden předtím testy potvrdily nákazu u 1457 lidí. V kraji za posledních sedm dní připadá 367 nově potvrzených případů v přepočtu na 100.000 obyvatel, což je již několikátým týdnem nejméně v celém Česku.

Epidemie koronaviru slábne v kraji zhruba od první poloviny února. Za posledních sedm dní zaznamenaly statistiky nejvíce případů v úterý, kdy přibylo 232 nákaz. Naopak nejméně nakažených přibylo v neděli, 41. Dosud nejvíce případů přibylo letos 26. ledna, kdy testy zaznamenaly 1279 případů. Od propuknutí epidemie se v nejméně lidnatém kraji s 290.000 obyvateli nakazilo 80.884 lidí, z toho zemřelo 1627 nakažených.

V nemocnicích v kraji podle údajů ministerstva leží 36 lidí s covidem-19, minulý týden to bylo 38. Pouze jeden je na jednotce intenzivní péče. Ještě na konci února jich bylo okolo osmi desítek. Zdravotníci ale situaci zvládali, pokračovala i běžná operativa. Největší vlnu epidemie zažily nemocnice loni v únoru, kdy jen v největších třech nemocnicích v regionu leželo přes 300 nakažených.

Klesá také zájem o očkování. V posledních sedmi dnech počet podaných očkovacích dávek nepřekročil 700. Lidí, kteří si přišli pro první dávku, stále ubývá. Denně ji dostane v kraji asi 150 lidí. Mezi očkovanými výrazně převládají ti, kteří si chodí pro posilující dávku. Od začátku očkování podali zdravotníci v kraji 461.881 dávek vakcín, očkovali 182.171 lidí, tedy 62,8 procenta obyvatel kraje.

I další očkovací místa v regionu utlumují provoz. Ke konci března ukončí provoz chebské centrum umístěné v budově ZČU, které zde působilo od 13. prosince loňského roku.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky ČR, koronavirus, Karlovarský, Karlovarský kraj, COVID-19, Česko, nemocnice, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet případů koronaviru v Karlovarském kraji dál ubývá  |  Koronavirus  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.