Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Nemocnici Sokolov budou od čtvrtka kvůli vyšší nemocnosti zakázané návštěvy

Nemocnice v Sokolově až do odvolání vyhlásila zákaz návštěv. Platit bude od čtvrtka. Důvodem je rostoucí počet respiračních onemocnění. Jde zatím o první zdravotnické zařízení v kraji s tímto nařízením. Nemocnice o tom dnes informovala na svých webových stránkách.

"Snažíme se chránit zdraví všech našich pacientů i zaměstnanců, proto jsme se rozhodli, že z důvodu zvýšeného výskytu respiračních onemocnění vyhlašujeme v Nemocnici Sokolov od 14. prosince zákaz návštěv," uvedlo vedení nemocnice.

Zákaz návštěv se nevztahuje na nezletilé pacienty, pacienty s omezenou svéprávností, pacienty v terminálním stadiu nemoci, na doprovod u porodu nebo na otce narozených dětí na oddělení šestinedělí. V případě mimořádné návštěvy je doporučený respirátor.

Vyšší nemocnost zaznamenali také v karlovarské a chebské nemocnici. Stoupají tam počty pacientů s nákazou koronaviru. Návštěvy tam ale podle mluvčí Karlovarské krajské nemocnice (KKN) Markéty Singerové zatím nezakázali. Loni vyhlásily obě krajské nemocnice zákaz návštěv těsně před Vánocemi.

Podle posledních údajů Krajské hygienické stanice Karlovy Vary se počet případů akutních respiračních onemocnění v kraji dostal na úroveň 1777 nemocných na 100 tisíc obyvatel. To už je jen málo pod hranicí epidemie. Nejvíce zasaženou skupinou jsou děti, ve věku do šesti let je 3754 nakažených na 100 tisíc obyvatel. Rychle ale onemocnění přibývá i u dospělých pacientů, i když u nich je zatím výskyt asi třetinový.

Přibylo rovněž nakažených covidem-19, jejichž počet roste už několik týdnů. Koronavirem se nakazilo 220 lidí za posledních sedm dní v regionu, který má bezmála 300 tisíc obyvatel. Předchozí týden jich bylo 156.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Nemocnice Sokolov

Štítky ČR, nemocnice, zdraví, chřipka, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Nemocnici Sokolov budou od čtvrtka kvůli vyšší nemocnosti zakázané návštěvy  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.