Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Karlovarském kraji omezí výpovědi z přesčasů dětské oddělení ve Varech

Výpovědi lékařů z přesčasů omezí v Karlovarském kraji zřejmě jen provoz dětského oddělení v nemocnici Karlovy Vary. V Karlovarské krajské nemocnici, pod kterou spadá kromě karlovarské nemocnice také chebská, se k výpovědím z dobrovolné přesčasové práce přidaly téměř tři desítky lékařů. S omezením plánované péče se ke konci roku nepočítá, informoval ředitel Karlovarské krajské nemocnice (KKN) Josef März.

Dětské oddělení karlovarské nemocnice bude zavřené zřejmě posledních devět dní v roce. V provozu zůstane novorozenecké oddělení a centrum intenzivní péče pro nedonošené novorozence. "Měli jsme na toto téma diskusi s nemocnicí v Sokolově a v Chebu, tak, aby zůstala zachována alespoň dvě lůžková oddělení v kraji. Zároveň naši zaměstnanci částečně v Sokolově vypomůžou tak, aby ten provoz byl rozmělněn. Bude také prodloužená doba dětské pohotovosti v Karlových Varech," uvedl März.

V Karlových Varech podali lékaři výpovědi z přesčasů také na oddělení ARO, kde ale provoz omezený nebude. V chebské nemocnici se to týká interního oddělení, kde jsou služby už také obsazené na celý měsíc. Na chebské chirurgii bude zavedený směnný provoz tak, aby byla akutní i lůžková péče konci roku zajištěná.

Vedení nemocnice neočekává, že by se omezení provozu prodloužilo i do příštího roku. Záleží to ale na tom, jak dopadnou jednání Sekce mladých lékařů České lékařské komory (ČLK) s ministerstvem zdravotnictví. "Už ale řešíme v rámci rozpočtu nemocnice případné navýšení ceny za služby tak, abychom dospěli k nějakému konsenzu," řekl ředitel.

Sokolovská nemocnice, která je součástí skupiny Penta Hospitals, omezení provozu kvůli stávce nepředpokládá. S lékaři, kteří požadavky odborů a komory podporují, vedení nemocnice podle mluvčího Vladislava Podrackého individuálně jedná. "Měli bychom tak být schopni případně přijmout i pacienty, kteří by jinak mířili do nemocnic, které provoz omezí. Jsme ale limitováni kapacitou našich oddělení, když se vyčerpá, museli bychom se obracet i na vzdálenější nemocnice. A samozřejmě můžeme přijmout jen pacienty oddělení, která v nemocnici máme," doplnil Podracký.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Nemocnice Karlovy Vary

Štítky ČR, nemocnice, odbory, mzdy, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji omezí výpovědi z přesčasů dětské oddělení ve Varech  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.