Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ministerstvo zdravotnictví udává počet nakažených v kraji 99, krajští hygienici 88

Stále platí, že v Karlovarském kraji na koronavir zemřel jeden člověk a jeden se vyléčil. Testováno bylo v kraji 817 osob. Od středy bude otevřeno nové testovací místo v Chebu, které pacienti najdou přímo v areálu nemocnice.

Udávaná čísla od hygieniků a ministerstva se liší kvůli trvalému pobytu pacientů. Ministerstvo udává počty pacientů s trvalým pobytem v kraji a to i přesto, že dotyčný v kraji nežije. Hygiena naopak udává čísla pouze lidí testovaných a žijících v kraji.

V Karlovarském kraji je 15 osob v karanténě. Mezi nakaženými je 43 mužů a 45 žen,“ sdělila mluvčí hygienické stanice Michaela Zajíčková. Nejhorší situace je stále na Chebsku, kde hygienici evidují 53 nakažených osob.

V okrese Karlovy Vary je pozitivních 27 případů a na Sokolovsku 8. V současné době je prioritou vedení kraje zvýšit počty testovaných. I proto se ve středu počítá s otevřením nového testovacího místa v nemocnici Cheb.

 „Kromě tohoto odběrového místa zůstává dále v provozu odběrové místo v nemocnici v Karlových Varech a dvě odběrové sanity, které zajíždějí provádět odběry přímo v domácnostech po celém kraji,“ upřesnil hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis.

Testovacích sad by mělo být podle ujištění krajského náměstka pro zdravotnictví a starosty Ostrova Jana Bureše zatím dostatek. A zatímco hygienici zveřejňují počty nakažených pouze po okresech, starosta Ostrova každý den informoval na facebooku své obyvatele o počtu nakažených ve svém městě. Do včera psal vždy nula. Dnes poprvé musel napsat, že v Ostrově je první nakažený.

"Teď vás všechny prosím, abyste po té osobě nepatrali, ani nespekulovali kdo to je. Nejen, že by to mohlo být vyhodnoceno jako šíření poplašné zprávy, ale je především důležité, aby ten člověk byl v klidu a mohl se rychle uzdravit. Určitě je mu teď hůř psychicky, než fyzicky a jakakoli patraci akce, nebo dokonce zveřejnění jména nepomohou ani jemu, ani nám ostatním. Sám teď dobře vi, co má dělat. Vy ostatní na sebe dávejte pozor, ať máme zase nulu. Držte se," sdělil starosta prostřednictvím facebooku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook

Štítky koronavir, bezpečnost, Karlovarský kraj, hejtman, nemocnice, pacient, Cheb, Ostrov, Krajská hygienická stanice, Karlovy Vary, Facebook, Jan Bureš, Petr Kubis

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ministerstvo zdravotnictví udává počet nakažených v kraji 99, krajští hygienici 88  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.