Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Nákazu koronavirem má v Karlovarském kraji už 48 lidí

Počet pozitivně testovaných lidí na nový typ koronaviru v Karlovarském kraji vzrostl na 48. Proti pondělním údajům přibylo šest nových případů. Dnes o tom informovala informovala mluvčí Krajské hygienické stanice Karlovy Vary Michaela Zajíčková. V kraji dosud bylo testováno 469 lidí. V karanténě nařízené hygieniky bylo k dnešku v regionu 29 lidí.

Ačkoli jsou v Česku kraje s vyšším absolutním počtem nakažených, v Karlovarském kraji je podle propočtu ČTK vysoký počet případů nákazy v poměru k počtu obyvatel. Na každých 100.000 obyvatel připadá zhruba 16,3 případu. Například v Praze bylo podle údajů tamních hygieniků k pondělnímu večeru 374 případů nákazy koronavirem, což je největší absolutní počet ze všech regionů republiky. Na každých 100.000 obyvatel tam tak připadá 28,2 případu.

Nejvíce nemocných je v Karlovarském kraji na Chebsku, aktuálně 30. Na Karlovarsku je 13 pozitivních případů a na Sokolovsku je to pět nemocných lidí.

Mezi lidmi s onemocněním COVID-19 je v kraji nejvíce pacientů ve věku 25 až 64 let, z celkových 48 je jich 32. Osm lidí s pozitivními testy jsou ve věku 15 až 24 let. Nemocní ve věku 65 let a více, což je nejrizikovější skupina, jsou čtyři. Naopak nejmladším je šestiměsíční chlapec.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, koronavirus, Karlovarský kraj, Chebsko, Karlovarsko, Sokolovsko, COVID-19, Krajská hygienická stanice, Karlovy Vary, Česko, Praha, okres Cheb, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nákazu koronavirem má v Karlovarském kraji už 48 lidí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.