Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Německý biker si vážně poranil nohu na velmi obtížně přístupném místě krušnohorské trailové trati

Mimo trailovou trať Baron vyjel na Klínovci v Krušných horách mladý německý cyklista a při pádu si způsobil poranění levé dolní končetiny. Na výzvu záchranářů do akce vyrazili členové Horské služby Krušné hory.

„Cyklista havaroval v jedné z nejobtížněji dostupných pasáží této trailové tratě. Po příjezdu na místo záchranáři muže zafixovali do vakuové matrace v úlevové poloze a kontaktovali dispečink na německé straně. Horská služba mladíka transportovala pomocí rakouského vozíku a dále na šestikolce na místo předání, kam němečtí kolegové kromě pozemní posádky vyslali také vrtulník,“ informovala Horská služba ČR.

Vrtulník záchranné služby zahraničního bikera vzhledem k povaze jeho poranění transportoval na specializované pracoviště v německé nemocnici, kde putoval přímo na sál. „Pro zásahy v hůře dostupných horských terénech je nezbytná dokonalá znalost dané horské oblasti a fyzická zdatnost horských záchranářů. Obě tyto dovednosti dokazují naši kluci při dennodenních zásazích,“ dodala Horská služba ČR.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Horská služba Krušné hory

Štítky zraněný biker, transport zraněného, trailová trať, Horská služba, záchranná akce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Německý biker si vážně poranil nohu na velmi obtížně přístupném místě krušnohorské trailové trati  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.