Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Karlovarský kraj lanaří zdravotníky na tučné příspěvky. Rozdává stovky tisíc korun

Úkol zní jasně, přivést do Karlovarské kraje zdravotníky. Takový cíl si vytyčilo karlovarské hejtmanství, jež nabízí stále více peněz zájemcům, kteří posílí tamější nemocnice. Lékařům nabízí úřad klidně 600 tisíc korun a přes sto tisíc dostane také zdravotnický personál.

Naposledy téma nedostatku zdravotníků na západě Čech oživlo na posledním jednání krajských radních. Rada schválila vyplacení tří příspěvků ve výši více než 527 tisíc korun. Zájemce chce motivovat i nadále. 

„Pokud chceme nabídnout obyvatelům kraje kvalitní zdravotní péči, musíme mít zajištěn dostatek odborného personálu. A právě náborové příspěvky se jeví jako solidní a velmi účinný nástroj pro získávání pracovníků v oblasti zdravotnictví. Jsem proto velmi rád, že nyní můžeme přispět nové všeobecné sestře a praktické setře, jež posílily tým Nemocnice Sokolov a také novému řidiči Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (za STAN).

Náborové příspěvky slouží pro lidi, kteří chtějí pracovat v nemocnicích Karlových Varech, Chebu, Sokolově a Ostrově. Dále také u záchranky nebo v zařízeních následné rehabilitační a hospicové péče. „Příspěvek mohou získat noví zaměstnanci, a to na základě splnění daných podmínek. Ty také stanovují minimální délku pracovního poměru v době trvání 3 let při minimálně polovičním úvazku,“ popsala Jitka Čmoková z tiskového odboru Karlovarského kraje.

Maximální výši finanční podpory úřad stanovil na 600 tisíc korun. Na nejvíce peněz si přijde primář nebo odborný asistent v nemocnici. 400 tisíc dostane lékař a 150 tisíc korun nelékařský zdravotnický pracovník. „Karlovarský kraj od roku 2018 podpořil a získal 164 zdravotnických pracovníků, z toho 71 lékařů a 93 nelékařských zdravotnických pracovníků. Na tuto aktivitu vynaložil 61 milionů korun,“ dodala Čmoková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Karlovarský, Kraj, Lékaři, Nábory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj lanaří zdravotníky na tučné příspěvky. Rozdává stovky tisíc korun  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.