Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Do Karlových Varů jedou na cvičení záchranáři z celé republiky. Ukáží se i v obchoďáku

Velká akce se chystá v Karlových Varech, kam o víkendu přijedou záchranáři ze všech krajů České republiky, aby společně potrénovali. Hlavní část programu se uskuteční na Karlovarsku a Sokolovsku. Zdravotníci se představí také v obchodním centru Varyáda nebo na Mlýnské kolonádě.

Metodické cvičení všech zdravotnických záchranných služeb z celé republiky se uskuteční ve od pátku do neděle. Zúčastní se čtrnáct posádek se tříčlennými skupinami zdravotníků ze všech krajů. Hlavním cílem setkání je, aby záchranáři cvičili na situace spojené s hromadným postižením osob. V plánu jsou rovněž dílčí úlohy. „Nejedná se o soutěž, ale o společné cvičení záchranářů spojené s výměnou zkušeností na poli přednemocniční neodkladné péče,“ řekl ředitel karlovarské záchranky Jiří Smetana.

Program značně v pátek simulovanou mimořádnou událostí, při níž dojde ke zranění desítek lidí. Do cvičení se kromě záchranky zapojí rovněž ostatní složky IZS, městská policie či nemocnice v Plzni. V sobotu se výjezdové skupiny vydají na další úkoly. „Půjde o zajímavé různorodé modelové situace, které prověří profesní připravenost členů nelékařských výjezdových skupin při řešení celé škály zdravotních obtíží. Při nasimulovaných situacích budou podle předem připravených scénářů autenticitu dokreslovat namaskovaní figuranti. Mělo by jít o případy nestandardní nebo méně časté, případně o ty rutinní, které však záchranáře čekají v ne úplně běžném prostředí,“ uvedla vedoucí Vzdělávacího a výcvikového střediska ZZS KVK Nikola Brizgalová.

Některá stanoviště se záchranářskými úkoly zpřístupní organizátoři i veřejnosti. „Na Mlýnskou kolonádu a do obchodního centra Varyáda bychom v sobotu rádi pozvali širokou veřejnost, aby se blíže seznámila s činností zdravotnických záchranářů. Cvičící záchranáře bude dále možné zahlédnout u Svatošských skal, kde je ovšem přístupnost úlohy dosti omezena prostorem, dále v Lokti u hradu nebo v Chodově u KASSu, kde ovšem nebude k vidění samotné plnění zdravotnických úloh,“ dodal Smetana. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZZS KVK

Štítky Záchranáři, Karlovy Vary, Cvičení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Karlových Varů jedou na cvičení záchranáři z celé republiky. Ukáží se i v obchoďáku  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.