Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Karlovarští záchranáři dostanou nové výjezdní stanice. Peníze chystá kraj

Karlovarský kraj nasype miliony korun do výstavby nových záchranářských základen. Počítá se stavbou střediska v Lubech a v Teplé. Za práci zaplatí úřad zhotoviteli desítky milionu korun. Počítá se, že se dělníci vrhnou do práce ještě v letošním roce.

První na řadu přijde výjezdová základna v Lubech na Chebsku. Úřadníci odhadují, že na uskuteční záměra bude potřeba 24 milionů korun. Předfinancování a spolufinancování projektu najde úřad z úvěru Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje. Celé dílo tak pokryje z většiny dotace. „Realizace projektu by měla nastat na podzim tohoto roku. V současné chvíli se dokončuje projektová dokumentace, která by měla být hotova v červenci,“ sdělil  hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (za STAN).

Nové stanoviště, jež nahradí stávající provizorní, vyroste doslova na zelené louce. Potřebný pozemek pro výstavbu jednopodlažního objektu darovalo Karlovarskému kraji město Luby. „Dalším místem, které se nyní připravuje je Teplá, kde stávající stanoviště je rovněž v nevyhovujících prostorech. Jeho úprava do řekněme standartní kvality není možná, proto záchranka vytipovává vhodnou lokalitu pro obdobnou stavbu jako je tomu v Lubech na zelené louce,“ dodal Kulhánek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Karlovarský kraj

Štítky Karlovarský, Kraj, Záchranáři, Dotace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarští záchranáři dostanou nové výjezdní stanice. Peníze chystá kraj  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.