Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Nemocnice v K.Varech po havárii elektrozařízení na několik hodin omezila provoz

Nemocnice Karlovy Vary dnes kvůli havárii na elektrozařízení, které smluvně provozuje ČEZ Distribuce, na několik hodin omezila provoz. Nemocnice fungovala na záložní generátory a nabádala pacienty, aby odložili návštěvu nemocnice. Na opravě elektrozařízení se hned po vzniku poruchy začalo pracovat a kolem 18:00 byla nemocnice opět připojená na běžnou dodávku elektřiny.

Porouchané zařízení je ve vlastnictví nemocnice, ale ČEZ Distribuce toto zařízení provozuje, zajišťuje pravidelnou údržbu a zajišťuje opravy v případě poruchy. „Bylo třeba opravit některé prvky a kabely v zařízení, nyní už nemocnice může fungovat v běžném provozu," uvedla mluvčí ČEZ Soňa Holingerová..

Nemocnice se dohodla se všemi třemi dalšími nemocnicemi v kraji a se záchrannou službou, že po dobu havárie budou méně akutní případy převáženy k nim. V Karlovarském kraji jsou ještě nemocnice v Chebu, Sokolově a Ostrově. Pacienty z karlovarské nemocnice nebylo nutné převážet. Po dohodě byli připraveni i hasiči i hasiči s případným zásobováním nemocnice naftou pro dieselové agregáty, uvedla mluvčí nemocnice Markéta Singerová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Nemocnice Karlovy Vary

Štítky Nemocnice, Karlovy Vary, Energie, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v K.Varech po havárii elektrozařízení na několik hodin omezila provoz  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.