Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Počet případů respiračních chorob v Karlovarském kraji klesl

Počet onemocnění akutními respiračními infekcemi v Karlovarském kraji v minulém týdnu klesl. Aktuálně je podle údajů Krajské hygienické stanice Karlovy Vary (KHS KV) 2115 případů na 100.000 obyvatel. V celém Česku se zvýšil výskyt takzvaně chřipkových onemocnění na 2403 případů na 100 tisíc obyvatel. Pokles se projevil hlavně u onemocnění malých dětí a dětí do 14 let.

Před týdnem bylo v Karlovarském kraji 2643 nemocných respiračními chorobami na 100 tisíc obyvatel. největší nemocnost byla u dětí do pěti let, kde počet případů dosáhnul minulý týden 88944 případů na 100 tisíc obyvatel. V minulém týdnu to bylo už jen 5 810 případů na 100 tisíc obyvatel. Podobně i ve věkové skupině od šesti let do 14 let klesla nemocnost z 4 529 případů na 3 348 na 100 tisíc obyvatel. U dětí tak jde o pokles o čtvrtinu až třetinu. Zřejmě pomohly i vánoční svátky a menší kontakt dětí s jejich vrstevníky.

Letošní epidemie chřipkových onemocnění přesahuje výskyt těchto onemocnění za poslední tři roky. Podle hygieniků je za tím i snížená imunita, způsobená striktními protipandemickými opatřeními v minulých dvou letech. Navíc se na epidemii podílí i společný výskyt chřipky, koronaviru a RS virových nákaz.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Nemoci, Respirační, Hygiena, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet případů respiračních chorob v Karlovarském kraji klesl  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.