Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Aš chce dotacemi podpořit dostupnost lékařské péče, rozdělí 1,5 milionu korun

Aš na Chebsku chce dotacemi podpořit dostupnost lékařské péče ve městě. Motivační program je určený pro nově příchozí lékaře i zubaře i pro ty stávající. Radnice pro ně z městského rozpočtu vyčlenila 1,5 milionu korun. Ve městě podle starosty Dalibora Blažka (Místní) nejvíce chybí ambulantní specialisté, zejména internisté. 

"V tuto chvíli máme pokryté praktické lékaře i zubaře. Velmi špatné je to se službami ambulantních specialistů i s pediatry. Jestliže říkáme, že máme pokryté praktické lékaře, tak nevíme, jak to bude za rok," řekl Dalibor Blažek. V současné době působí v Aši dvě desítky lékařů, z toho někteří jsou v důchodovém věku.

Radnice dá na vybavení ordinací jeden milion korun a 500 000 korun na ostatní benefity. Ze systému by se například hradila část nákladů na pronájem a energie v ordinaci, příspěvek na dopravu a bydlení, část pořizovacích nákladů na vybavení ordinace a nákup přístrojů. Program předpokládá také přednostní přidělení služebního bytu a výhledově i domu atriového typu pro lékaře, kteří se zavážou v Aši působit.

Nově příchozí lékař může získat příspěvek na vybavení ordinace až 200 000 korun, stávající do 100 000 korun. Podmínkou je alespoň pětiletý závazek a provoz ordinace minimálně jeden den v týdnu. Možností jsou i sdílené ordinace s jinými lékaři. Na specifické diagnostické přístroje mohou doktoři dostat až polovinu pořizovacích nákladů, nejvýše ale 500 000 korun.

Praktičtí lékaři i zubaři chybí téměř v celém kraji. Programy na zajištění zdravotních služeb nabízí například i v Chebu, Sokolově či v Ostrově. Kromě finančních prostředků na vybavení ordinací nabízí města byty či pozemky či další výhody.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky lékařská péče, ordinace, dotace, lékaři, , lékař, zubní lékař, Dalibor Blažek, praktický lékař, okres Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aš chce dotacemi podpořit dostupnost lékařské péče, rozdělí 1,5 milionu korun  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.