Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V KV Areně funguje opět očkovací centrum, kapacitu má až 1500 očkovaných denně

V karlovarské KV Areně se dnes opět otevřelo očkovací centrum. Zimní stadion původně sloužil v kraji jako první velkokapacitní očkovací centrum. S poklesem zájmu o vakcínu a se začátkem sportovních i kulturních akcí se pak očkování přesunulo v září do obchodního centra Varyáda. Obě očkovací místa budou nyní fungovat současně, jejich kapacita je až 2000 očkovaných denně, řekla mluvčí Karlovarské krajské nemocnice (KKN) Markéta Singerová.

„Bylo potřeba zajistit prostor pro větší počet zájemců o očkování. Varyáda se v poslední době poměrně hodně naplnila, tlak na očkování byl v poslední době velký. Chtěli jsme umožnit daleko většímu množství lidí vakcinaci a v co nejkratším možném čase," řekla Singerová.

Chod a personál v očkovacím centru zajišťuje Karlovarská krajská nemocnice, na provoz dohlíží také městská policie. Vchod i východ je bezbariérový, k dispozici je několik parkovacích míst. Proti jarnímu provozu je očkovací místo umístěné v zázemí sportovní haly, z druhé strany budovy.

Centrum disponuje čtyřmi očkovacími boxy a zvládne očkovat až 1500 lidí denně. KV Arena je určená zejména pro registrované zájemce o očkování, zdravotníci přijmou ale i neregistrované. Pro neobjednané je primárně k dispozici očkovací místo ve Varyádě. Kapacita je tam až 500 očkovaných za den.

Očkovací centrum KV Arena bude v provozu od pondělí do pátku v čase od 12:00 do 18:00, o víkendech pak mezi 9:00 a 13:00. Provoz centra bude zajištěn i mezi vánočními svátky, na rozdíl od ostatních center v kraji. Do KV Areny se přesunulo z Varyády očkování dětí ve věku 12 až 15 let a očkování pro samoplátce.

Za posledních sedm dní dostalo v kraji s více než 290 tisíc obyvateli vakcínu přes 12 tisíc lidí, před měsícem to byla asi polovina. Zdravotníci od začátku očkování podali v kraji 363 544 dávek vakcín, očkovali 175 399 lidí. Očkování má ukončeno 159 217 lidí, posilující, třetí dávku má 28 874 lidí.

Hodnocení článku je 22 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Karlovy Vary

Štítky správa, koronavirus, očkování, Karlovy Vary, očkovací centrum, KV Arena, Karlovarská krajská nemocnice, vakcína, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V KV Areně funguje opět očkovací centrum, kapacitu má až 1500 očkovaných denně  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.