Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na karlovarském filmovém festivalu návštěvníky naočkují bez registrace

Návštěvníci karlovarského filmového festivalu se mohou nechat očkovat bez předchozí registrace v mobilním očkovacím místě u hotelu Thermal. Zdravotníci pro ně vyčlenili jednorázovou vakcínu Janssen. Velký zájem na festivale je o testování.

Mobilní očkovací místo zřídila Karlovarská krajská nemocnice u pokladen na horním parkovišti hotelu. V provozu bude po dobu festivalu denně od 12:00 do 20:00. „Chceme využít festivalového dění a poskytnout zájemcům snadnou možnost nechat se očkovat. Naší snahou je oslovit mladší generaci a dát jim možnost spojit příjemné s užitečným,“ uvedla krajská koordinátorka očkování a lékařská ředitelka Karlovarské krajské nemocnice Dagmar Uhlíková.

Po dobu festivalu se mohou nechat návštěvníci otestovat ve Smetanových sadech a v hotelu Pupp. Registrovat se mohu dopředu přes odkaz zveřejněný na oficiálním webu festivalu. Pro účely testování pracovníků festivalu, kterých je kolem 1500, je od pondělí v provozu testovací místo přímo v Thermalu. Místa budou otevřena po celou dobu festivalu, vždy od 8:00 do 22:00, výsledky budou mít lidé k dispozici do dvou hodin, řekla mluvčí společnosti Anygence Lenka Holá. Pro samoplátce jsou přichystané zvýhodněné festivalové ceny antigenních a PCR testů.

Na místě bude působit také mobilní testovací tým, který bude v případě potřeby vyjíždět do terénu. V pasáži Thermalu navíc funguje takzvaný Sos Covid Point. K dispozici tam bude koordinátor, který poskytne návštěvníkům informace k testování.

Letošní 55. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary provází striktní hygienická opatření a bez potvrzení o negativním testu, prodělání nemocnici nebo ukončeném očkování nebude možné se na projekce a do dalších festivalových prostor dostat.

Vstup na festivalové akce je podmíněný páskou na ruku, která je dokladem o bezinfekčnosti každého návštěvníka. Vstup na všechny projekce je možný jen se zakrytými dýchacími cestami. Kontrolu pásek a dodržování dalších opatření bude zajišťovat stovka pracovníků festivalu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Karlovarská krajská nemocnice/FB

Štítky film, koronavirus, očkování, festival, Karlovy Vary, filmový festival, Hotel Thermal, Janssen Pharmaceutica, Karlovarská krajská nemocnice, Grandhotel Pupp

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na karlovarském filmovém festivalu návštěvníky naočkují bez registrace  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.