Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Karlovarském kraji bylo podáno přes sto tisíc vakcín, nejvíce v KV Aréně

V Karlovarském kraji je o očkování proti nemoci covid-19 zájem a ve věkové kategorii 70+ a 80+ jsou podle mluvčí kraje Jany Pavlíkové nyní očkováni všichni registrovaní zájemci. Karlovarský kraj má 293 311 obyvatel a v jeho očkovacích centrech bylo již aplikováno 100 146 vakcín.

„Náš kraj je nejlepší v České republice v počtu očkovaných obyvatel podle místa bydliště. Máme téměř 234 naočkovaných lidí na 1 tisíc občanů. Toto číslo platilo k 3. květnu letošního roku a kraj si chce rekordní počty podaných vakcín udržet i nadále,“ říká Jana Pavlíková, mluvčí Karlovarského kraje.

Podle Petra Kulhánka (STAN), hejtmana Karlovarského kraje je pro průběh očkování zcela zásadní zodpovědný přístup občanů Karlovarského kraje, kteří se očkováním rozhodli chránit své zdraví a uvědomili se veškeré přínosy očkování proti COVID-19.

„Velký respekt si zaslouží očkovací týmy jednotlivých očkovacích center i dobrovolníci, kteří zajišťují jejich chod. Nesčetněkrát už jsem to řekl a musím znovu opakovat, že těchto čísel jsme dosáhli a dosahujeme díky krajské koordinátorce očkování Dagmar Uhlíkové, ta je se svou nezdolnou energií hybnou silou celého očkovacího procesu od jeho počátků až dosud. Ocenit je ale třeba také aktivitu praktických lékařů, kteří se i přes náročnou administrativu a nedostatečné dodávky vakcín do očkování rychle zapojili,“ uvedl Petr Kulhánek.

Podle aktuálních statistických dat má v Karlovarském kraji 1. dávku vakcíny 72 317 občanů, první i druhou pak 27 829. Očkování v kraji pokračuje velmi rychle a navíc je avizováno navyšování počtu vakcín Pfizer z původně oznámených 7700 dávek týdně na 11 700.

„Nejvíce vakcín bylo podáno v očkovacím centru v KV Aréně v Karlových Varech - celkem 39 389, dále v očkovacím centru v Sokolově 14 222, v očkovacím centru v Chebu to bylo 11 163 dávek,“ doplnila Jana Pavlíková.

V současné době se stále hlasitěji uvažuje o možnosti otevření registrace na očkování pro všechny věkové skupiny na 16 let.  

„Potvrzení o očkování lidem nahradí opakovanou nutnost testování při využívání některých druhů služeb, při vstupech na sportovní a kulturní akce, budou mít výhody při cestování. Tím hlavním benefitem je ale samozřejmě ochrana vlastního zdraví, konec šíření nákazy a věřím, že i překonání pandemie koronaviru,“ dodal hejtman.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky covid-19, očkování, Karlovarský kraj, registrace, vakcína, KV Arena, Jana Pavlíková, Petr Kulhánek, Starostové a nezávislí, Česko, pandemie covidu-19, Pfizer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji bylo podáno přes sto tisíc vakcín, nejvíce v KV Aréně  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.