Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kardiocentrum má akreditaci na dalších pět let, ročně ošetří více než deset tisíc pacientů

Po nedávné obhajobě akreditace pro Centrum vysoce specializované péče o pacienty s iktem obhájila Karlovarská krajská nemocnice (KKN) i akreditaci na provoz Kardiocentra. Jedná se o jediné pracoviště svého druhu v Karlovarském kraji, které poskytuje kardiovaskulární péči nejen obyvatelům z regionu, ale i pacientům ze sousedních krajů.

„Kardiocentrum je nedílnou součástí Karlovarské krajské nemocnice již 15 let. Obor, který byl původně začleněn do interní medicíny, se zde postupně rozvíjel, a v posledních letech se etabloval rozšířením spektra prováděných výkonů, jakými jsou implantace biventrikulárních defibrilátorů, radiofrekvenční ablace složitějších forem arytmií, možnost implantace ECMO (mimotělního oběhu) pro kriticky nemocné pacienty a v neposlední řadě uzávěry defektů mezisíňové přepážky. Akreditace byla našemu centru udělena na nadcházejících pět let,“ uvedl Vladislav Podracký, mluvčí KKN.

Ročně karlovarské Kardiocentrum ošetří více než deset tisíc pacientů. K nejčastěji prováděným výkonům patří otevření zavřené tepny při infarktu myokardu. "V posledních letech pak výrazně narostla také zmíněná implantace kardiostimulátorů nebo kardiodefibrilátorů," pokračuje dále mluvčí.

Obyvatelé Karlovarského kraje museli v minulosti za výše popisovanou specializovanou péčí dojíždět mimo region, konkrétně do Prahy, Plzně nebo Ústí nad Labem. Karlovarské pracoviště vede od roku 2016 primář Alexandr Schee, který má k dispozici velmi zkušený a erudovaný tým odborníků.

„Svědčí o tom i fakt, že pracovníci karlovarského kardiocentra publikují v zahraničních odborných časopisech a disponují zkušenostmi z předních českých klinik. Obhajoba akreditace centra vysoké specializované kardiovaskulární péče je tedy jen potvrzením jeho vysoké odborné úrovně,“ dodal Vladislav Podracký.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KKN

Štítky zdraví, kardiocentrum, odborníci, akreditace, KKN, Karlovy Vary, Karlovarský kraj, pacient, Karlovarská krajská nemocnice, Praha, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kardiocentrum má akreditaci na dalších pět let, ročně ošetří více než deset tisíc pacientů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.