Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V nových centrech očkovali seniory Pfizerem a pedagogy AstraZenecou

V Karlovarském kraji byla dnes otevřena dvě nová velkokapacitní očkovací centra. Kraj tak pokračuje v rozšiřování plánovaného počtu těchto center, která již otevřel v každém okresním městě, tedy v Karlových Varech, Sokolově i Chebu.

„O očkování byl dnes v sokolovském klášteře velký zájem, zarezervovaný termín v první den otevření mělo 238 lidí. Na první hodinu se dostavili zejména senioři, kterým zdravotníci aplikují vakcínu firmy Pfizer, pro učitele je určena vakcína AstraZenecy,“ uvedl ředitel sokolovské nemocnice Jaroslav Kratochvíl.

Očkovací centrum v Sokolově se otevřelo ve 14 hodin v prostorách Klášterního kostela sv. Antonína Paduánského. Místo vybralo vedení Sokolova. „Provoz centra i dodávky vakcín jsou na kraji. My jsme opravdu pomáhali hlavně s výběrem vhodného místa,“ uvedla starostka Sokolova Renata Oulehlová (ANO).

Klášterní kostel splňuje všechny požadavky, které byly pro stavbu očkovacího centra potřeba. Důležitá je zejména bezbariérovost. Nově otevřené očkovací centrum nahradí to stávající, které bylo v sokolovské nemocnici. V něm zdravotníci od začátku ledna aplikovali zhruba tři a půl tisíce vakcín.

Centra budou fungovat denně, v Sokolově zatím plánujeme čtyři hodiny denně, ale jsme schopni kapacitu rozšiřovat tak, jak bude kryto vakcínami. Je možné rozšířit i o víkendové dny, abychom se dostávali na dvojnásobek," řekl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (STAN).

Druhé očkovací centrum bylo dnes otevřeno v Chebu, konkrétně v Kulturním centru Svoboda. I tady budou na zájemce o očkování čekat dva lékaři, čtyři sestry a čtyři administrativní pracovníci. V Sokolově i Chebu se očkuje ve čtyřech očkovacích boxech. „V příštím týdnu plánujeme otevřít další očkovací místa v Chodově a v Aši,“ dodala Jana Pavlíková, mluvčí krajského úřadu.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky covid-19, očkovací centrum, Sokolov, Cheb, Karlovarský kraj, Pfizer, AstraZeneca, vakcína, Karlovy Vary, Nemocnice Sokolov, Jaroslav Kratochvíl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

René VráŤa Vrchota

Tak jasně. Pro učitele dobrý :( a až pomřou, jistě za ně senioři nastoupí do škol učit.

Středa, 17. března 2021, 08:37Odpovědět

V nových centrech očkovali seniory Pfizerem a pedagogy AstraZenecou  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.