Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Pondělí 21. října 2024  |  Svátek má Brigita
Bez reklam

V Karlovarském kraji má zájem o testy zatím jen minimum učitelů

Zájem pedagogů v Karlovarském kraji o dobrovolné testování je zatím minimální. Z přibližně 3800 učitelů ho projevila k dnešnímu dopoledni stovka. Informoval o tom mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. Většinu rezervací na antigenní testování pro učitele zajišťuje v kraji call centrum, které obsluhují právě hasiči.

"Máme kapacitu asi 900 možných rezervací, zatím ale projevila zájem asi stovka učitelů," uvedl Martin Kasal. Rezervační systém podle něj umožňuje mít přehled o obsazenosti a vytíženosti jednotlivých odběrových míst, a rezervace se tedy mohou naplánovat tak, aby některé místo nebylo přetížené a jiné nevyužité. "V případě vyššího zájmu jsou odběrová místa schopna svou kapacitu podle potřeby i navýšit," dodal Kasal.

Minimální zájem o antigenní testy mají učitelé v základní škole Rokycanova v Sokolově. Z 45 učitelů se chystají na testy zatím tři. Podle ředitelky Petry Šiškové to většina učitelů považuje nyní za zbytečné, nákazu prodělala část učitelů i žáků v době distanční výuky.

Naopak ze střední a vyšší odborné školy zdravotnické v Karlových Varech se nechá otestovat asi třetina pedagogů, jednou z nich je také ředitelka Hana Švejstilová. "Sama se nechám otestovat, takže jsem to kolegům také doporučila. Učitelé chodí postupně, zrovna dnes čtyři přinesli potvrzení s negativními výsledky. Zatím nemáme nakaženého učitele, ze studentů jsou to asi tři, ale ti nebyli ve škole," řekla Švejstilová.

Zdůraznila také, že je u nich vyšší zájem i díky tomu, že mnozí učitelé přicházejí při praxi v nemocnicích do kontaktu s pacienty s covidem. Větší smysl by ale podle ní mělo testování na protilátky, protože někteří pedagogové už nemoc prodělali.

Učitelé se mohou na testování objednat prostřednictvím call centra na lince 950 380 380 nebo na webu soukromé laboratoře. Testování pedagogů začalo v Karlovarském kraji v sobotu 5. prosince v areálu Karlovarské krajské nemocnice. Od pondělí se učitelé mohou otestovat také v odběrovém místě v Karlových Varech v Bezručově ulici, dále v Mariánských Lázních v Komenského ulici nebo v Aši v Nemocniční ulici. Ode dneška mohou učitelé absolvovat antigenní test i na parkovišti koupaliště Michal v Sokolově a od čtvrtka také v Chebu v poliklinice Flora v Májové ulici.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, koronavirus, školy, učitelé, testování, Karlovarský, Karlovarský kraj, Martin Kasal, Sokolov, Karlovy Vary, Karlovarská krajská nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji má zájem o testy zatím jen minimum učitelů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.