Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Karlovarském kraji je aktuálně téměř tři tisíce nemocných Covid-19

Počet úmrtí v souvislosti s nákazou koronavirem přesáhl stovku. Nejvíce lidí zemřelo za poslední týden v okrese Karlovy Vary a to celkem jedenáct. Nemocnice v kraji mají aktuálně podle statistiky ministerstva zdravotnictví pouze sedm volných lůžek intenzivní péče.

„Aktuálně evidujeme 2984 osob nemocných Covid-19. Nejvíce jich je v okrese Karlovy Vary a to 1240. Situace se v posledních týdnech nejvíce zhoršila na Sokolovsku, kde je aktuálně 1107 nemocných, což je nejvyšší nárůst ve srovnání s ostatními dvěma okresy. Nejklidnější situace zůstává na Chebsku, kde máme 637 nemocných,“ uvedla Michaela Zajíčková, mluvčí krajské hygienické stanice.

Co se týká počtu úmrtí v souvislosti s koronavirem, tak těch je v Karlovarském kraji již 104. V okrese Karlovy Vary zemřelo 18 osob, v okrese Sokolov 21 a na Chebsku jich je zatím 65.

„Za posledních dvacet čtyři hodin jsme provedli a vyhodnotili 826 testů. Celkem již máme od začátku pandemie odebráno a vyhodnoceno 36 220 testů. Z tohoto počtu bylo 5436 testů s pozitivním výsledkem na onemocnění covid-19,“ dodala mluvčí hygieny s tím, že počet vyléčených v Karlovarském kraji dosáhl čísla 2348.

V nemocnicích Karlovarského kraje je aktuálně k dispozici sedmatřicet lůžek intenzivní péče, z nichž je třicet obsazených. V kraji jsou otevřena dvě takzvaná covid centra a to v Nemocnici Mariánské Lázně a zařízení REHOS v Nejdku. V těchto zařízeních pomáhají vojáci Armády ČR. Celkem je v kraji otevřeno osm odběrných míst, jejich seznam je uveden na webových stránkách krajské hygienické stanice i krajské nemocnice.

„U každého odběrového místa je uvedeno, kde jsou přijímáni lidé indikovaní k odběru praktickým lékařem či hygienikem, tedy mají v systému zavedenou elektronickou žádanku, a kde se mohou otestovat samoplátci,“ dodal mluvčí Karlovarské krajské nemocnice Vladislav Podracký.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, karanténa, COVID-19, nemocnice, Karlovy Vary, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Krajská hygienická stanice, okres Cheb, okres Sokolov, Armáda České republiky, Karlovarská krajská nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji je aktuálně téměř tři tisíce nemocných Covid-19  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.