Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vedení Karlových Varů je v karanténě, někteří radní se nakazili

Vedení Karlových Varů je v dobrovolné karanténě. U dvou radních se potvrdilo onemocnění covid-19. Primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO) a všichni náměstci se odebrali do dobrovolné domácí karantény, potvrdila Pfeffer Ferklová. Jednotliví nakažení nebo lidé v karanténě jsou i mezi pracovníky magistrátu, úřad ale zatím činnost výrazně nemusel omezit.

"Preventivně jsem se rozhodla i já jít na test, prozatím mi nebyl proveden. Za správné považuji, že jsme se všichni - tedy já i všichni moji náměstci - rozhodli preventivně pro domácí karanténu. Běžnou agendu řešíme od rána pomocí e-mailu a telefonů," uvedla Andrea Pfeffer Ferklová. Zastupitelstvo plánované na 3. listopadu zatím přesunuto nebylo, jen jednání rady se přesunulo z 27. října na 30. října.

"Žádné oddělení úřadu jsme zavřít nemuseli, veškerá agenda běží, pouze pracoviště, na kterých je nutná osobní přítomnost klienta, mají mírně zredukovaný počet otevřených přepážek, abychom měli v záloze dostatečný počet pracovníků," popsala situaci na úřadě mluvčí karlovarského magistrátu Helena Kyselá.

Větší návštěvnost je nyní zejména na registru řidičů. Asi 2000 řidičů by si totiž do konce roku mělo nechat vyměnit řidičský průkaz. V pondělí registr navštívilo 120 klientů. Otevřena byla dvě pracoviště, vyřídila 45 žádostí o řidičský průkaz, vydala jich 60, zbytek připadá na jiné věci.

"Abychom alespoň částečně eliminovali počty klientů ve frontě před přepážkami, tak vyvolávací systém v přízemí v hale vydává pořadová čísla vždy po deseti na žádosti a po deseti na vydání dokladů. Když jsou obslouženi, systém vydává další pořadová čísla. K tomu jsou ještě obsluhováni klienti, kteří měli předem rezervovaný termín prostřednictvím on-line systému," doplnila mluvčí.

Registr vozidel měl v pondělí tři pracoviště. Obsloužil na 70 lidí, již dorazili z ulice a 20 objednaných on-line. Pracoviště také reguluje počty lidí tím, že je pouští do prostoru před přepážkami po deseti až 15.

Úřad vyzývá, aby lidé záležitosti vyřizovali pokud možno na dálku a když na úřad musí, aby dodržovali hygienická nařízení a chodili sami.

Autoři

Štítky ČR, koronavirus, správa, K.Vary, karanténa, Karlovy Vary, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedení Karlových Varů je v karanténě, někteří radní se nakazili  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.