Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Školy v Karlovarském kraji jsou na výuku online připraveny

Základní školy v Karlovarském kraji jsou na případnou distanční výuku připraveny. Z prostředků ministerstva školství, které by měly získat v říjnu, doplní zásoby počítačů a další IT techniky. Nejvíce peněz dají školy na nové notebooky pro učitele, dále pak na počítače pro žáky k zapůjčení nebo na tiskárny. Příspěvek je podle nich dostatečný.

Každá základní škola by podle ministerstva měla do poloviny října dostat na dovybavení 20.000 korun na jednoho učitele. Celkem jim stát dá 1,2 miliardy korun. Počítače budou muset školy koupit do konce prosince.

Z příspěvku od ministerstva chce Základní škola Křižíkova v Sokolově nejprve zakoupit 20 notebooků včetně příslušenství pro učitele. Notebooky mají sloužit učitelům k domácí přípravě na výuku. Škola má dostat 580.000 korun, z toho na nové notebooky půjde asi 450.000, uvedl ředitel Vladimír Vlček. Ze zbývající částky chce vedení školy pořídit tablety, které bude v případě potřeby půjčovat žákům, tiskárny a další vybavení.

Na distanční výuku jsou podle ředitele připraveni. "Doufám, že se to ale nestane, nic nenahradí osobní kontakt. V případě distanční výuky bychom se zaměřili spíše na papírovou formu. Výuka online by probíhala jen částečně," řekl Vladimír Vlček.

Základní škola Masarykova v Ostrově obdrží od ministerstva 664.000 korun. Z toho chce pořídit 12 nových notebooků pro učitele a opraví starší počítače, například zakoupí SSD disky. Koupí také deset notebooků pro děti k zapůjčení, stolní počítače, kamery, stativy i klávesnice. Podle ředitele školy Helmuta Harzera bude pořízení nových digitálních pomůcek pro školu snadné, neustále dostává různé nabídky na e-mail.

Vzdálená výuka podle ředitele školy mezi žáky a učiteli na jaře fungovala dobře. "Do výuky se zapojily dvě třetiny žáků, ostatní alespoň částečně, nebyly s tím problémy. Nabízeli jsme i konzultační hodiny a pro některé žáky i pracovní listy. Jsme moderní, vybavená škola, takže online výuka se osvědčila," uvedl Helmut Harzer.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, školy, Karlovarský, Karlovarský kraj, počítač, notebook, základní škola, Vladimír Vlček, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školy v Karlovarském kraji jsou na výuku online připraveny  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.