Počasí dnes23 °C, zítra17 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

V krajské nemocnici leží pět pacientů pozitivních Covid-19

Hygienici poslali do karantény celou jednu třídu na Střední umělecko-průmyslové škole v Karlových Varech. S dětmi jsou v karanténě i tři učitelé. Ve Františkových Lázních začne platit první mimořádné opatření.

„Aktuálně je v Karlovarském kraji 141 nemocných Covid-19.  Za jeden den tak přibylo 34 nakažených. V okrese Cheb je jich 70, v okrese Karlovy Vary 50 a v okrese Sokolov 21,“ uvedla mluvčí krajské hygienické stanice Michaela Zajíčková.

V krajské nemocnici je s touto nemocí hospitalizováno pět lidí. „Pouze jedna pacientka leží na ventilovaném lůžku,“ uvedl Jan Bureš (ODS), krajský radní pro zdravotnictví.

V souvislosti s přibývajícím počtem nakažených začne od zítřka platit mimořádné opatření ve Františkových Lázních, kde bude platit nutnost nošení roušek ve všech vnitřních prostorách včetně těch ubytovacích, jako jsou hotely a lázeňské domy.

„Krajští hygienici již také poslali do karantény celou jednu školní třídu. Jedná se o žáky Střední umělecko-průmyslové školy v Karlových Varech. S žáky jsou v karanténě i tři učitelé,“ sdělil krajský radní pro školství Jaroslav Bradáč (SPD-SPO) s tím, že podezření na problém se vyskytl i v Dětském domově v Plesné, kde se ale jednalo o planý poplach.

V dalších školách jsou v karanténě vždy jen jednotky žáků.  Situace v kraji se nadále postupně zhoršuje, i když vážných případů je zatím minimum. V republikovém semaforu je kraj stále v bílé barvě. V souvislosti s narůstajícím počtem nakažených připravuje i vedení kraje další kroky. „Jedním z nich bude společná videokonference s hejtmany Ústeckého a Libereckého kraje a také představiteli Saska a Bavorska,“ dodal Petr Kubis (ANO), hejtman Karlovarského kraje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, karanténa, Karlovy Vary, Františkovy Lázně, Jan Bureš, Krajská hygienická stanice, ODS, Cheb, Sokolov, Jaroslav Bradáč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V krajské nemocnici leží pět pacientů pozitivních Covid-19  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.