Počasí dnes17 °C, zítra16 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Nemocnice Sokolov otevřela nové operační sály

Sokolovská nemocnice dnes představila šest nových operačních sálů s moderními technologiemi. Vybudování centrálních sálů včetně stavebních úprav v pavilonu B, nových únikových cest a úprav trafostanice stálo přibližně 162 milionů korun. Hlavním investorem je Karlovarský kraj. Informovala o tom dnes mluvčí krajského úřadu Jana Pavlíková.

"Centralizované sály znamená, že máme nyní veškeré odbory pod jednou střechou, sály chirurgie, ortopedie, gynekologie, porodnictví a ORL, vše je na jednom patře," řekl lékařský ředitel nemocnice Andrej Farkaš.

Stavební práce začaly v únoru 2019 a skončily letos v červnu. V současné době zbývá přestěhovat zbylé vybavení a zaškolit personál. Nové operační sály začnou sloužit lidem už začátkem září. Podle Farkaše se přibližně o jednu třetinu zkrátí čekací doba na plánované operace, například na operaci endoprotézy kyčle nebo kolene.

Dosavadní operační sály sloužily téměř 40 let a svým vybavením už neodpovídaly potřebám moderní nemocnice. Nové sály mají i klimatizaci. Přestavba nemocnice zlepší také prostředí zdravotníků. K dispozici mají pokoje pro personál, odpočinkové místnosti a nová hygienická zařízení. Na novém oddělení bude sloužit okolo 30 zaměstnanců.

Počet operací v sokolovské nemocnici v posledních letech roste. Loni chirurgové odoperovali přes 1860 pacientů a ortopedi měli dalších 1300 operací. Za posledních pět let se v nemocnici investovalo přes 300 milionů korun. Naposledy se otevírala nová porodnice a oddělení šestinedělí, vybudována byla také nová budova centrálního registru a parkovací dům. Na investicích se podílí Karlovarský kraj i provozovatel nemocnice Penta Hospitals CZ.

Nemocnice Sokolov byla založena před více než 100 lety. V současné době je nestátním zdravotnickým zařízením s více než 300 lůžky a 700 zaměstnanci.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, správa, nemocnice, stavby, Sokolov, Nemocnice Sokolov, operační sál, Karlovarský kraj, Jana Pavlíková, Penta Hospitals CZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice Sokolov otevřela nové operační sály  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.