Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Počet nakažených osob nemocí Covid-19 opět vzrostl, o víkendu se testovalo málo

V Karlovarském kraji je aktuálně nakaženo už 27 osob. Nejvíce na Chebsku a Karlovarsku. Sokolov si už týden drží pouze tři případy. Přibyl i počet lidí umístěných do karantény.

„Aktuální počet nakažených nemocí Covid-19 je 27 osob. V okrese Cheb evidujeme třináct případů, v okrese Karlovy Vary jedenáct a v okrese Sokolov pouhé tři případy,“ uvedla Michaela Zajíčková, mluvčí Krajské hygienické stanice v Karlových Varech.

Počet provedených a vyhodnocených testů se v posledních dnech opět zpomalil, neboť byl víkend a to se tradičně testuje málo. „Za posledních 24 hodin jsme udělali pouze devět testů. Celkem jich od začátku testování máme vyhodnoceno 16 561,“ dodala mluvčí.

Počet udělených karantén od začátku testování je 936 a počet zemřelých v souvislosti s koronavirem naštěstí v našem kraji zůstává na čísle 39.

V Česku je aktuálně 5 137 osob nakažených Covid -19 s tím, že podle údajů ministerstva zdravotnictví je pouze 114 pacientů hospitalizováno. Počet nakažených osob v celém světě, dosahuje podle serveru Worldometers, čísla 20 milionů s tím, že zemřelých je zatím necelých 750 tisíc.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, karanténa, COVID-19, Sokolov, okres Cheb, Karlovy Vary, Krajská hygienická stanice, Cheb, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nakažených osob nemocí Covid-19 opět vzrostl, o víkendu se testovalo málo  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.