Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Počet nemocných lidí COVID-19 v Karlovarském kraji klesl na 21

Za posledních dvacet čtyři hodin nepřibyl v našem kraji ani jeden pozitivní test na nákazu koronavirem. Jeden člověk ale zemřel a počet úmrtí stoupl na 38. V okrese Karlovy Vary není aktuálně ani jeden nemocný pacient s nákazou COVID-19. Armádní mise v Mariánských Lázních skončila.

„Poslední pozitivní test jsme zaznamenali ve čtvrtek 28. května. Od té doby jsou provedené testy negativní. V kraji ale došlo za poledních 24 hodin k jednomu úmrtí v souvislosti s nákazou koronavirem,“ uvedla mluvčí krajské hygienické stanice Michaela Zajíčková.

Aktuálně je v Karlovarském kraji nakažených 21 osob. V okrese Cheb je to to 18 lidí a v okrese Sokolov 3 osoby. Karlovy Vary nemají ani jednoho nemocného.

„Celkem bylo od 26. února do dnešního podvečera provedeno 13 745 testů. Za posledních 24 hodin jsme testovali 147 osob,“ pokračuje dále mluvčí.

Hygienici celkově evidují v Karlovarském kraji 450 nakažených. Úmrtí v souvislosti s nemocí COVID-19 bylo 38 a většinou se jednalo o nemocné a velmi staré pacienty. Vyléčených je aktuálně 391 osob a počet karantén vydaných krajskou hygienickou stanicí dosahuje čísla 866.

Dnes také skončila mise vojáků Armády České republiky v mariánskolázeňské nemocnici.

„Máme hotovo. Po více než měsíci končíme v nemocnici v Mariánských Lázních. Pomáhali jsme se vším, co bylo potřeba. Vydávali jsme stravu, uklízeli a vše dezinfikovali. Jsme připraveni na cokoliv a jsme tu pro vás,“ uvedla armáda na své facebookovém profilu.

S vojáky se byli rozloučit zástupci kraje i starosta Mariánských Lázní.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, karanténa, armáda, COVID-19, infekční onemocnění, Karlovy Vary, Mariánské Lázně, Krajská hygienická stanice, Cheb, Armáda České republiky, Nemocnice Mariánské Lázně, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nemocných lidí COVID-19 v Karlovarském kraji klesl na 21  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.