Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hygienici dnes zaznamenali další tři úmrtí v souvislosti s nemocí COVID-19

Data ukazují, že opět umírali staří lidé, bohužel všichni byli opět z okresu Cheb. Co se týká pozitivních testů, tak ten byl dnes opět pouze jeden. V kraji pokračují další opatření proti šíření nákazy koronavirem. Například v Ostrově nyní hasiči desinfikovali domov pro seniory, kde se nachází 120 bytů.

„V Karlovarském kraji dnes došlo ke třem úmrtím pacientů s potvrzeným onemocněním koronavirem. Jednalo se o muže ročníky narození 1932, 1942 a 1951, všichni  z okresu  Cheb, s těžkým průběhem onemocnění. Celkem evidujeme v Karlovarském kraji 31 úmrtí v souvislosti s infekcí COVID-19,“ uvedla mluvčí krajské hygieny Michaela Zajíčková.

Z dnes provedených a vyhodnocených 303 testů byl pouze jeden pozitivní a to opět na Chebsku. „Celkem jsme ale dnes do kolonky uzdravení připsali pět osob a dá se říci, že počet zotavených osob, kterých k dnešku už 289 pomalu začíná dotahovat počet pozitivních testů, kterých od začátku testování evidujeme 429,“ dodala mluvčí hygieny.

Stále platí, že nejmladším nakaženým v kraji je šestiměsíční chlapec a nejstarší je třiadevadesátiletá žena. Celkem je mezi pozitivně testovanými 203 mužů a 226 žen. Co se týká okresů, tak na Chebsku jsme zaznamenali celkem 288 pozitivních testů, na Karlovarsku 79 a na Sokolovsku 62.

V kraji dále pokračují všechna možná opatření vedoucí k zábraně dalšího šíření nemoci COVID-19. Například v Ostrově došlo k rozsáhlé desinfekci domova pro seniory na Hlavní ulici.

„Bylo by špatné, kdyby se tato nemoc dostala do zařízení, kde je koncentrace seniorů největší. Proto od počátku zařizujeme nákupy domů, venčení pejsků i půjčování knížek na dálku. Nyní k tomu k tomu naši hasiči desinfikovali společné prostory, neboť se jedná o dům, kde máme pro seniory 120 bytových jednotek,“ sdělil starosta Ostrova Jan Bureš.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasiči Ostrov

Štítky koronavir, nákaza, úmrtí, Karlovarský kraj, Chebsko, COVID-19, nemoc, Ostrov, Cheb, Krajská hygienická stanice, okres Cheb, Jan Bureš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici dnes zaznamenali další tři úmrtí v souvislosti s nemocí COVID-19  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.