Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dnes jeden nový případ nákazy COVID-19 a jedno úmrtí

I přes smrt ženy z Chebska se situace v Karlovarském kraji podstatně zlepšila. Spokojenost vyjádřil i hejtman kraje Petr Kubis, který vyzdvihl rychlou záchrannou akci v chebské nemocnici. Počet test dnes opět stoupl.

„Dnes máme v Karlovarském kraji jeden nový potvrzený případ onemocnění koronavirem a dále sděluji, že dnes došlo k úmrtí pacientky s potvrzeným onemocněním COVID-19. Jednalo se o ženu ročník narození 1944 z okresu  Cheb, s těžkým průběhem onemocnění,“ uvedla mluvčí krajské hygienické stanice Michaela Zajíčková.

Počet vyléčených dnes opět stoupl o deset zotavených osob. Celkem je v našem kraji 284 vyléčených a 428 nakažených. Dnes bylo zároveň provedeno a vyhodnoceno 321 testů, což je zhruba o sto testů více než v předchozích dvou dnech. Celkem už bylo provedeno v kraji 9 407 testů.

Se situací v kraji je spokojen i hejtman Petr Kubis. Ten dnes velmi pochválil obyvatele kraje, kteří až na malé výjimky dodržují, a v minulosti dodržovali, nařízení vlády jako je nošení roušek nebo zákaz shlukování.

„Také musím zdůraznit, že si velmi cením všech, kteří se podíleli na bleskové akci v chebské nemocnici, kde se podařilo problém s prudkým nárůstem případů nákazy koronavirem vyřešit během několika hodin,“ uvedl dnes hejtman.

Ten dále přiznal, že je velmi hrdý i na fakt, že se podařilo ochránit obyvatele domovů pro seniory, z čehož mělo vedení kraje velké obavy.

„Budeme samozřejmě dále testovat a dále se věcem spojeným s nákazou věnovat. V plánu máme nyní testování hasičů a policistů na Chebsku, protože tam potřebujeme mít jistotu, že máme dostatek lidí v případě nějakého možného zhoršení situace,“ dodal Petr Kubis s tím, že situace na Chebsku se v posledních dnech zlepšila a stále se zlepšuje. Stejně je na tom i oblast Mariánských Lázní.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavir, bezpečnost, Karlovarský kraj, hejtman, COVID-19, infekční onemocnění, Petr Kubis, okres Cheb, nemoc, Krajská hygienická stanice, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes jeden nový případ nákazy COVID-19 a jedno úmrtí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.