Počasí dnes12 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Počet případů nákazy COVID-19 v kraji dnes dosáhl čísla 300, všech 12 nových případů bylo na Chebsku

Dnes bylo v našem kraji provedeno a vyhodnoceno 383 testy. V okrese Sokolov a Karlovy Vary nebyl dnes nikdo pozitivní. Jedenáct osob se vyléčilo a celkem je tak v Karlovarském kraji 123 vyléčených. Od pondělí bude možné ukončit karanténu rychlotestem.

Situace na Chebsku je opravdu vážná. Všechny dnes pozitivní případy byly zaznamenány právě v tomto okrese.

„Nemáme dnes hlášeno žádné úmrtí v souvislosti s nákazou koronavirem. Naopak se jedenáct další lidí vyléčilo a celkem jich máme vyléčených už 123,“ uvedla mluvčí krajské hygienické stanice Michaela Zajíčková s tím, že počet pozitivních testů dnes dosáhl čísla 300 z celkového počtu 4535.

Na Chebsku je aktuálně 177 pozitivních případů, na Karlovarsku 71 a na Sokolovsku 52. Největší nárůst nakažených byl dnes zaznamenán mezi seniory staršími 65 let, kde přibylo sedm nových případů. Pět nakažených bylo mezi lidmi ve věku od 25 do 64 let.

Od pondělí zavádí Karlovarská krajská nemocnice novinku týkající se ukončení karantény, kterou navrhuje právě krajská hygienická stanice.

„Karanténu bude možné nově ukončit po provedení testu na přítomnost protilátek – takzvaného Rapid testu. Karlovarská krajská nemocnice zavádí možnost tohoto testování na odběrovém místě v nemocnici v Chebu. Testování na protilátky budou prováděna každý den v době mezi 8.00 – 9.00 hodinou. Objednat lze k vyšetření prostřednictvím praktických lékařů formou elektronické žádanky,“ dodala mluvčí hygieny.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, karanténa, okres Cheb, Karlovy Vary, Sokolov, Krajská hygienická stanice, Karlovarská krajská nemocnice, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet případů nákazy COVID-19 v kraji dnes dosáhl čísla 300, všech 12 nových případů bylo na Chebsku  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.