Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Nejstarší hotelová škola v republice se dočká nové střechy za 12 milionů korun

Střešní krytina nejstarší hotelovky v naší zemi už není v dobrém stavu a bude muset projít kompletní výměnou. Hotelová škola Mariánské Lázně vznikla už v roce 1928 a dnes si zakládá na moderním přístupu ke vzdělávání v gastronomických oborech. Obnova střechy vyjde na 12 milionů korun, zaplatí za ni krajský úřad.

Rada Karlovarského kraje na svém posledním zasedání odsouhlasila veřejnou zakázku, jejímž předmětem bude kompletní výměna dožilé střešní krytiny hotelové školy v Mariánských Lázních.

„Jedná se o veřejnou zakázku na stavební práce, která bude zadána ve zjednodušeném podlimitním řízení. Předmětem plnění je výměna střešní krytiny a zateplení půdního prostoru včetně drobných dispozičních úprav dle projektové dokumentace. Očekáváme, že provedením prací dojde ke snížení nákladů za opravy střechy a zároveň se sníží i náklady za energie díky zateplení,“ upřesnil Jindřich Čermák (Piráti), radní pro oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.

Rekonstrukce by z velké části měla probíhat v době letních prázdnin, kdy je na škole klid. V rámci opravy střechy budou vyměněny všechny dožilé klempířské prvky a konstrukce, které mají přímou návaznost na stávající střechu. „Vyspraví se také všechna stávající komínová a ventilační tělesa a opravy se dočká středová věž s dřevěnými žaluziovými okny. Střecha bude doplněna sněhovými tyčovými zachytávači a systémem bleskosvodu. V půdním prostoru bude zateplena podlaha, ve vybraných místech bude doplněna pochozí vrstvou PVC a vznikne zde i místnost pro umístění kovových archivních skříní,“ doplnila mluvčí krajského úřadu Veronika Svobodová.

Hotelová škola v Mariánských Lázních je nejstarší hotelovou školou v zemi. Byla založena v roce 1928 jako československá škola s německým vyučovacím jazykem a od roku 1946 pokračovala ve své činnosti v češtině. Škola má bohatou tradici. Vzhledem k tomu, že do roku 1973 byla jedinou hotelovou školou v České republice, je známá u nás i v zahraničí. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Česká školní inspekce

Štítky hotelová škola, Hotelová škola Mariánské Lázně, výměna krytiny, obnova střechy, rekonstrukce školy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejstarší hotelová škola v republice se dočká nové střechy za 12 milionů korun  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.