Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Školy v Karlovarském kraji dostanou na zlepšení internetového připojení 280 milionů korun

Na posílení internetového připojení škol v Karlovarském kraji půjde 280 milionů korun. Je to o 100 milionů více, než se původně předpokládalo. Navýšení výzvy z programu Spravedlivá transformace dnes vzali na vědomí zastupitelé Karlovarského kraje. Umožní to vyhovět žádostem i těch škol, jejichž projekty by už nemohly být uspokojeny. Zájem o dotace na zlepšení internetového připojení a zabezpečení škol je enormní, zaznělo dnes na jednání krajského zastupitelstva.

Výzva je z programu, který má pomoci uhelným regionům s přechodem na jiné oblasti ekonomiky. Jak se ukázalo, školy v Karlovarském kraji o zlepšení konektivity projevily nebývalý zájem a 180 milionů korun by na pokrytí všech žádostí nestačilo. Navýšení částky bylo stanoveno na základě aktuálně dostupných informací z Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Karlovarského kraje.

"V případě původní alokace by se už muselo zastavit přijímání žádostí. A protože ve všech třech krajích jsou výzvy, které se zřejmě nevyčerpají, například do cirkulární ekonomiky, tak považujeme za vhodné peníze dát na tyto školské projekty," uvedl krajský radní Patrik Pizinger (Místní).

Jen krajské školy už podaly žádosti o 227,5 milionu korun, což je o 47,5 milionu korun více, než byla stanovená částka pro tuto výzvu. A to v tom nejsou ještě další tři avizované projekty krajských škol ve výši 22,6 milionu korun. O peníze ale mohou požádat nejen krajské školy, ale i obecní nebo městské.

Spolu s dotacemi, které jsou určeny na modernizace nebo zřízení odborných učeben, by tak z programu Spravedlivá transformace mohlo jít bezmála 500 milionů korun. Desítky škol připravily projekty v řádech milionů až desítek milionů korun. Školy mouhou investovat do zkvalitnění vnitřního propojení informačních a komunikačních technologií a zabezpečení připojení k internetu. V rámci výzvy lze také pořídit koncová zařízení, například počítače nebo tablety, ovšem do maximální výše 30 procent celkových způsobilých výdajů projektu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky internetové připojení, internet do škol, zlepšení připojení, počítač

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školy v Karlovarském kraji dostanou na zlepšení internetového připojení 280 milionů korun  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.