Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

O kroužky v Karlovarském kraji je i přes mírné zdražení stále velký zájem

O dětské zájmové a sportovní kroužky je v Karlovarském kraji stále velký zájem. Poskytovatelé je letos mírně zdražili, rodiče dětí to ale neodradilo. Zájemci z chudších rodin mohou využít slevy či platbu na splátky.

Dům dětí a mládeže (DDM) v Karlových Varech eviduje srovnatelnou poptávku jako v předchozích letech. A to i přes zdražení, které se ale týká jen některých aktivit. Ceny tam zvedli v průměru asi o 20 procent. "Nezdražovali jsme plošně, jen některé kroužky, například ty v tělocvičnách, kde se nám zdražil pronájem hlavně kvůli vyšším cenám za energie. Dále jsme zdražovali keramický kroužek, o který je velký zájem. Také z důvodu zdražení energií, třeba provoz pece je ekonomicky náročný," řekla ředitelka DDM Karlovy Vary Dana Kohlíková.

Jedno z největších zájmových center v regionu navštěvuje přes 1000 dětí, k dispozici je pro ně přes 100 různých zájmových činností. V oblibě jsou kromě keramického kroužku také sportovní a taneční aktivity. Každým rokem se zařízení snaží přidat novou nabídku. Nový je letos kroužek mladý strážník ve spolupráci s karlovarskou městskou policií, o který je velký zájem. Ceny za kroužky se vedení DDM snaží držet tak, aby byly dostupné pro všechny. V průměru rodiče zaplatí 1000 korun za rok. Pro děti z chudších rodin nabízejí úhradu na splátky, což se podle ředitelky osvědčilo.

Velkou škálu zájmových činností nabízí také základní umělecká škola v Chodově. Loni se přestěhovala do opravené budovy, čímž se sjednotily všechny obory do jednoho místa. Díky tomu se zvedla poptávka z řad místních obyvatel i těch z okolních obcí. Zařízení navštěvuje letos téměř 500 dětí. Největší zájem je o výtvarné a taneční obory, menší pak o hudební.

Chodovská umělecká škola letos zdražila o 100 korun. V průměru tak rodiče zaplatí za pololetí 1600 korun. Podle ředitelky Jitky Kaprové to zájemce od kroužků neodradilo. Zařízení se snaží vyjít vstříc všem dětem, a to i z nízkopříjmových rodin. Získat mohou slevy, čehož každoročně využije několik dětí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, školy, sociální, hobby, děti, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O kroužky v Karlovarském kraji je i přes mírné zdražení stále velký zájem  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.