Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Karlovarský kraj přispěje talentovaným žákům středních škol na individuální studium v angličtině

Nadaní žáci se zájmem o studium cizích jazyků se mohou v Karlovarském kraji zapojit do programu Centra pro talentovanou mládež, které používá angličtinu jako hlavní jazyk při studiu. Projekt letos podpořil Karlovarský kraj částkou 351 tisíc korun. O studium projevily zájem desítky dětí z šesti gymnázií zřizovaných krajem.

„Jedná se o vysoce kvalitní on-line lekce s profesionálními instruktory, kteří žáky provází studiem, poskytují jim zpětnou vazbu a dohlíží na potřeby a rozvoj každého studenta individuálně. Ten má na výběr z celé řady témat od historie, přes matematiku, programování až po například psychologii nebo globální studia,“ vysvětluje radní pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy Jindřich Čermák (Piráti).

Jednotlivé kurzy jsou rozlišené podle obtížnosti s tím, že po absolvování toho nejnáročnějšího bude žák plně připraven ke složení mezinárodní oborové Advanced Placement zkoušky, která mu může pomoci při přijímacím řízení na vysoké školy v Čechách i zahraničí.

O studium projevilo zájem celkem 27 žáků z šesti gymnázií zřizovaných krajem. Jsou jimi: Gymnázium Aš, Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně, Gymnázium Cheb, První české gymnázium v Karlových Varech, Střední pedagogická škola, gymnázium a vyšší odborná škola Karlovy Vary a Gymnázium Ostrov.

Centrum pro talentovanou mládež nabízí kurzy ve třech úrovních. Nejmladším žákům ve věku od 11 do 14 let je určen program Junior, jenž vytváří základ odborné angličtiny. Žák studuje předměty, které ho baví a získává tak v těchto předmětech náskok. Ve druhé variantě se žáci vzdělávají v oborech podle svého zájmu. Nadále se rozvíjejí v komunikaci a zvyšují svou úroveň odborné angličtiny. Nejnáročnější AP kurz je roven úrovni učiva prvních ročníků amerických univerzit.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky studenti gymnázia, výuka angličtiny, Centrum pro talentovanou mládež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj přispěje talentovaným žákům středních škol na individuální studium v angličtině  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.