Počasí dnes19 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Kraj poskytne čtyřem novým učitelům náborový motivační příspěvek ve výši 200 000 korun

Vedení Karlovarského kraje se snaží řešit nedostatek kvalifikovaných učitelů na základních a středních školách v regionu. Od roku 2020 vyplácí nově nastupujícím pedagogům náborové motivační příspěvky ve výši 200 000 korun. V letošním roce na ně dosáhnou čtyři kantoři, rozhodli o tom krajští radní během svého zasedání.

„Pro nové učitele každoročně vyčleňujeme z rozpočtu čtyři miliony korun, které uspokojí až dvacet žádostí. Letos byly odboru školství doručeny čtyři požadavky ze tří příspěvkových organizací kraje. Konkrétně se jedná o dva učitele Střední průmyslové školy v Ostrově a po jednom z Gymnázia Aš a Střední zdravotnické školy a vyšší odborné školy zdravotnické Karlovy Vary. Ve všech případech má již škola osloveného konkrétního uchazeče, který nastoupí začátkem školního roku,“ uvedl radní pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy Jindřich Čermák.

Náborový příspěvek může být přiznán učiteli, jenž splňuje příslušnou odbornou kvalifikaci. Výjimku mají učitelé odborných předmětů a praktického vyučování bez potřebné kvalifikace, kteří se však zavážou k doplnění vzdělání. Současně musí platit, že zájemce o příspěvek setrvá v pracovním poměru po dobu tří let a v novém působišti bude zaměstnán minimálně na 0,75 pracovního úvazku. Splněna musí být také podmínka, že v předchozích dvou letech nevykonával pedagogickou praxi v žádném regionálním vzdělávacím zařízení.

Hodnocení článku je 22 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky náborový příspěvek, motivační příspěvek, podpora učitelů, nedostatek učitelů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milan Bastyr

To bude zase hodně zbytečných pijavic , takhle jích je až příliš , kdo má ne ně pořád vydělávat .

Sobota, 5. srpna 2023, 18:33Odpovědět

Kraj poskytne čtyřem novým učitelům náborový motivační příspěvek ve výši 200 000 korun  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.