Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Cheb získal dotace na rozšíření domu dětí Sova i modernizaci škol

Cheb získal evropské dotace na rozšíření Domu dětí a mládeže Sova a modernizaci dvou základních škol. Celkově jde o investice bezmála za 70 milionů korun. Pomohou rozšířit hlavně možnosti přírodovědného vzdělávání ve školských zařízeních, řekl starosta Chebu Antonín Jalovec (VPM).

"Jsou to dva dotační projekty, které souvisí se vzděláváním, což mě jako učitele těší. Jednak má vzniknout nové přírodovědné centrum u Domu dětí a mládeže. Jeho součástí mají být nové skleníky, laboratoře, chovatelská stanice, takže se tam výrazně rozšíří možnosti kroužků, které DDM organizuje. Tou druhou dotací je dotace z ReStartu, kdy dvě naše základní školy získaly každá přibližně 15 milionů na dovybavení učeben," uvedl Antonín Jalovec.

Zatímco na přírodovědné centrum pokryje dotace 18 z celkových asi 38 milionů korun na výstavbu, u základních škol bude dotace 90procentní.

Na 2. základní škole se mají za 14,1 milionu rekonstruovat a vybavit jazykové učebny a učebny chemie, fyziky a přírodovědných předmětů. Podobně i na 6. základní škole má dotace modernizovat jazykové a přírodovědní učebny včetně počítačových. Celkové náklady jsou naplánovány na 16,2 milionu korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, správa, školy, Cheb, dotace, základní škola, učebna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cheb získal dotace na rozšíření domu dětí Sova i modernizaci škol  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.