Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Konzervatoř v Lokti ministerstvo nepovolí, kraj od záměru odstoupí

Karlovarský kraj chtěl v Lokti otevřít konzervatoř s tím, že by se na ní prioritně vyučoval obor multimediální tvorby. V záměru bylo ho posléze doplnit dalšími obory, o které je mezi mladými zájem, nabízel se například moderní tanec.

„Ačkoliv jsme této otázce věnovali hodně času a zkoumali všechny možnosti, na ministerstvu jsme stále dostávali odpovědi, že rozšiřování konzervatoří není v plánu. Na poslední schůzce bylo toto rozhodnutí sděleno s konečnou platností, proto konzervatoř v Lokti kraj otevřít nemůže,“ vysvětlil krajský radní pro školství Jaroslav Bradáč.

Konzervatoř měla nahradit průmyslovou školu v Lokti, což se však nepodaří. Vedení kraje ale stále o obor multimediální tvorby usiluje, protože je o něj mezi mladými lidmi zájem.

„Zvažovali jsme, že bychom otevřeli novou umělecko-průmyslovou školu. To je ale finančně velmi nákladné. A pokud by se tam vyučoval pouze jeden obor, je to samozřejmě ekonomicky nesmyslné. Proto jsme i tuto variantu nakonec zamítli,“ pokračuje radní.

Cestu tak vedení kraje našlo ve spolupráci s karlovarskou uměleckoprůmyslovou a sklářskou školou v Rybářích, kde se  multimediální tvorba vyučuje v rámci oboru fotograf.

„Nabízí se tedy řešení zřídit obor multimediálmí tvorby v Karlových Varech ve stávající škole,“ dodal Jaroslav Bradáč s tím, že o definitivním zrušení záměru konzervatoře budou rozhodovat zastupitelé na svém zasedání.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky školství, novinka, konzervatoř, Loket, multimediální tvorba, Karlovarský kraj, Jaroslav Bradáč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konzervatoř v Lokti ministerstvo nepovolí, kraj od záměru odstoupí  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.