Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Krajská knihovna otevře všechna oddělení, některé počítače ale zůstanou vypnuté

V pondělí 18. května zpřístupní krajská knihovna všechna svá oddělení. I nadále ale budou platit zvýšená hygienická opatření a čtenáři budou muset například dodržovat i doporučené rozestupy. Vrácené knihy budou i nadále drženy v třídenní karanténě.

Čtenáři si opět budou moci vybírat dokumenty v běžnou provozní dobu, a to včetně sobot.

„Stále je ovšem nutné dodržovat veškerá hygienická opatření, jako je nošení roušek, předepsané rozestupy, desinfekce rukou a používání jednorázových rukavic při manipulaci s knihami,“ říká mluvčí knihovny Andrea Bocková.

Veškerá opatření jsou přijímána hlavně proto, aby byla knihovna i nadále bezpečná pro návštěvníky i zaměstnance.

„Máme dostatek ochranných prostředků, včetně roušek, které jsou zdarma na našem rouškovníku v centrální hale,“ uvedl ředitel knihovny Vratislav Emler s tím, že určitá omezení jsou ale i po úplném otevření nutná.

Nejvíce se dotknou používání veřejných počítačů, které budou k dispozici pouze na infocentru knihovny, a to po dobu 30 minut pro každého návštěvníka. Dále budou přístupné elektronické veřejné katalogy v půjčovně.

„V jednotlivých odděleních uživatelé nebudou moci počítače využít.  Uzavřená zůstane také studovna na galerii,“ vysvětluje vedoucí služeb Michaela Němcová s tím, že by se čtenáři v knihovně měli zdržovat pouze nezbytně nutnou dobu.

Vrácené knihy budou i nadále zůstávat 72 hodin v karanténě tak, aby další čtenáři dostali naprosto hygienicky nezávadnou publikaci.

„Všechny výpůjčky naposledy automaticky prodloužíme do 20. 5. 2020, pak už bude platit standardní režim, poplatky budeme opět účtovat podle platného knihovního řádu.  Rezervace zpoplatníme od 15. května,“ dodala vedoucí služeb.

V knihovně se opět budou moci konat nejrůznější akce. Prostory ale budou upraveny a počty míst pro návštěvníky omezeny.

„Počítačovou učebnu upravíme na deset míst, společenský sál na třicet pět míst. Prostory budeme desinfikovat ozonizérem, který máme k dispozici,“ uzavřel Vratislav Emler.  

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky knihovna, otevření, hygiena, Karlovarský kraj, Karlovy Vary, počítač, kniha, karanténa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajská knihovna otevře všechna oddělení, některé počítače ale zůstanou vypnuté  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.